Bra sprintat gångna helgen

  • 10 jun 2024

Det har varit långhelg med nationaldag och så här års är det sprint och/eller MTBO som gäller. Klubbens facit blev prydligt, eller 14 segrar.

Det började på nationaldagen med Växjö OK:s sprintcup med två etapper. Där vann Maja och Carina båda etapperna och självklart också totalt. Högt upp i listorna var också Astrid N, Edith, Svante, Stina och Astrid G.

Till sydöstra Blekinge åkte Erén och Thomas och sprang Orions 3-etappers med en medel och två sprintar. Thomas vann totalt efter sviten 1-2-3 medan Erén blev tvåa efter 7-4-4.

Skara sommarlands alltid stora sprintar lockade Isac, Anton och Nicolina. Isac delade segern i U3 medan Anton och Nicolina var tredjeplacerade.

Slutligen arrangerade OK Stigen två deltävlingar i Svenska cupen och då handlar det om MTBO. Maja och Carina var där och knep dubbla triumfer. Säsongsdebut gjorde Per Sigvardson med en öppen bana som han vann.

Stundande helg blir det spännande värre. Elitgänget drar till Finland och det är dags för Jukolakavlen. Två herr- och ett damlag för anmälda. Det var ju förra året Emil vann första sträckan bland 1 679 lag. Det blev till slut 46:e plats, vilket var nytt klubbrekord.

Årets förstalag är starkt och får alla till det ska rekordet putsas igen.

 

/ Sölve Andersson