Håkan vann alla fyra

• 13 maj 2024

Närke stod i fokus senaste helgen med Swedish League men inte minst nationella tävlingar i så kallade Närkekvartetten. Håkan Svensson var en av många som sprang alla fyra loppen, men en av få som vann alla fyra.

Starkt gjort av vår duktige kartritare med mera, ty han saknade inte konkurrens. Det var många välkända namn bakom Håkan, som på 14 tävlingar vunnit 12. En av de han inte vann var Annebergs tävling där han prövade H21.

Trots fyrfaldigt i Närke är Håkan kvar på fjärde plats i Sverigelistan över H60. Noteras kan att ledaren P-O Olsson tagit sina bästa poäng då han sprungit i H21. Det blir mer och mer vanligt att löpare går ner en eller flera klasser och vitsen med det är att de har stora möjligheter att få bättre poäng i Sverigelistan.

En som gjorde det var vår egen Thomas Albinsson i Orintos tävling på söndagen. Han, och även Kenneth Waltersson, sprang då i H65. Thomas vann och fick betydligt bättre poäng än om han vunnit H70.

Många BSOK:are har varit i farten sedan 1 maj och här följer en kortare sammanfattning:

1/5 Lidingö: Fredrik Johansson vann H35 med över sju minuter.

1/5 Ulricehamn, dubbeljakt: Albinsson sprang medeldistansen och segrade. Salomon Bjuvensjö sprang både sprint och medel med facit 2 och 9, vilket innebar åttonde totalt.

1/5 OK Älme: Åtta BSOK:are var där och alla var placerad mellan 3 och 9.

4/5 Gällstad: Även här var en oktett på plats med placeringar mellan 3 och 11. Hjalmar Folkestad var trea och det i H21.

5/5 IK Omega, Olsfors: Thomas och Erén var där och båda vann.

5/5 Björkfors, Ö-götland: Mathias Gylling tog sin andra seger i H35 för året.

7/5 Ljungsbro: Axel Elmblad dök upp i östgötaskogen och tog en klar seger i H21.

9–12/5 Närkekvartetten, fyra ind. lopp: Utöver redan nämnde Håkan gjorde Carina Svensson fyra bra lopp. Kom tvåa i de tre första, men avslutade med årets nionde seger. Axel sprang bra i de två SL-tävlingarna och blev i M21 femma respektive fyra. I övrigt ett antal starka prestationer av många.

10–12/5 Ulricehamn, MTBO-SM: Gustav Ohlin var ende representant och han körde tre lopp i H21. Facit blev 9–7–5.

11–12/5 Roslagen: Johan Runesson var tillbaka i tävling efter sina hjärtproblem. Sprang i H21 och var topp-10 i båda loppen.

12/5 OK Orinto, Rävlanda: Thomas Albinsson vann H65, vilket var hans åttonde seger i vår.