Fantastiskt: Trea i Stafettligan

  • 13 maj 2024

43, 15 och 26 var BSOK:s facit i för året nybildade Stafettligan och det var riktigt bra resultat. Då slår Linus, Emil och Axel till i Örebro och blir trea efter Ravinen och Stora Tuna, men före IFK Göteborg, Linné, IKHP, Växjö eller alla övriga lag.

Kort och gott en en strålande och fantastisk prestation och en av de allra främsta i klubbens kavlehistoria som totalt innehåller många godbitar. Exempelvis 17:e i 10-mila, brons i seniorernas SM-kavle, ett par JSM-guld, andraplacering i 7-manna och flera andraplaceringar i Smålandskavlen. Det var när de sistnämnda stafetterna var stora och hade hög status. De har tyvärr gått i graven, men en värdig ersättare är årets Stafettligan som hittills lockat gräddan av svenska elitklubbar.

Axel Elmblad är i kanonform och Emil Auselius alltid oerhört pålitlig i stafetter. Tredje länken brukar vara Filip Trofast, men han var inte tillgänglig. I stället fick Linus Lundberg chansen och han gjorde vad man kan begära. Växlade som 25:a, styvt fyra minuter efter ledande Tullinge. Emil tog över och sin vana trogen passerades lag efter lag. Han kom in som elva, 2.29 efter ledande Stora Tuna.

Axel hade därmed tio tuffa konkurrenter före sig, men skenade förbi alla utom Ravinens Gustav Bergman och Stora Tunas Viktor Svensk. BSOK därmed på tredje plats, 2.17 efter Ravinen.

Lag två landade på 37:e plats bland de 150 lagen och jag tre på 112:e plats.

Även damerna sprang bra. Bland 91 lag kom de på 30:e plats och i laget sprang Sara, Nicolina och Linnea.

 

/ Sölve Andersson