Nästan 1 000 sprang i Norrskogen

  • 9 apr 2024

Klubbens tävlingar i Norrskogen gångna helgen blev mer lyckade än man kunde ana. Det kom nästan dubbelt så många deltagare än antalet anmälda.

Att siffrorna sköt i höjden berodde väl dels på bra väder efter oroande snö och regn tidigare under veckan. Det sistnämnda innebar att Tibro tvingades ställa in sina trippeltävlingar (fredag–söndag). Ett bra gäng som tänkt springa i Tibro kom i stället till Fänestad och satte extra färg på tillställningen.

Inte oväntat fick kartan mycket beröm, men så är det ju Håkan Svensson som ritat den. Han har ju rang omkring sig att vara en av landets främsta kartritare.

En bra karta är alltid trevligt för banläggaren som den här gången var Emil Auselius. Även han rosades.

Runt 300 deltagare var förhands-anmälda, men det blev till slut 490 anmälningar på medeldistansen och 505 på långdistansen. Totalt sålunda 995.

Av dessa kom 944 till start, 466 på lördagen och 478 på söndagen. Alltså klart fler än vad som ”befarats”.

Från BSOK var faktiskt ingen anmäld i förväg, men läs och häpna: 24 på lördagen och 27 på söndagen representerade BSOK. Totalt alltså 51.

– Vi har ju en nybörjarkurs och flera av dem med föräldrar kom och deltog. En kille, Olaf Lenart, nöjde sig inte med en bana utan han sprang två, berättar Carina Svensson, en av flera ungdomsledare.

Samma helg hade klubben två löpare som sprang stafett i Attunda. Det var Linus Lundberg och Filip Trofast som bildade lag med två grabbar från OK Linné. Laget blev sexa i öppna herrklassen sedan både Linus och Filip varit tvåa på sina sträckor. Det lovar ju gott inför vårens höjdare, Tiomila.