Andra raka för Albinsson

  • 26 mar 2024

Gångna helgen var de flesta BSOK:are i Åhus på träningsläger, men klubben var också representerat på tävlingar och Thomas Albinsson tog en ny seger.

Runt 25–30 medlemmar var i Åhus och intressant info finns också att läsa på Facebook med trevliga bilder. Skåne kan ju erbjuda olika terrängtyper, vilket lägerdeltagarna fick erfara. Från den härliga tallskogen vid Åhus fick de också känna på det steniga området Kjugekull i närheten av Bäckaskogs slott. Det är ett makalöst område med stenbumlingar större än stora hus. Och antalet är oräkneligt så flera rundade nog både en, två eller fler…

Fina insatser noterades i Rigors tävling i Ubbhult, på gränsen mellan Halland och Västergötland. Där bjöds tuff orientering bland mängder av blöta mossar. De som var där minns kanske mest att TC och parkering var oerhört lerigt.

Thomas Albinsson slog till och tog andra raka segern då han var 43 sekunder före andre man. Han avancerade också en placering på Sverigelistan, är nu fyra i H70.

Sara Ohlin fortsätter att rada upp topplopp i D20. Andraplacering blev det, bara 37 sekunder från seger och Sara klättrade från 15:e till 13:e plats i Sverigelistan.

Det blev också en tredjeplacering genom Erén Lång Albinsson i D70. Erén visar jämn högstanivå denna vår och är sjua i landet i klassen.

Bra insatser gjorde också Annsophie Ohlin i D50 med sjunde plats och Linus Lundberg som var 13:e i H21.

Skogsfalken i Svängsta hade dubbelarrangemang och en titt på kartorna tyder på att det var stenigt. Maria och Arne Andersson gjorde tävlingsdebut för säsongen och visade fin form. Maria kom trea i D65 bland tio och Arne var femma bland 15 i H70.