Filip Trofast i vinnarspåret

  • 18 mar 2024

Filip Trofast gjorde tävlingsdebut på svensk mark då han på söndagen sprang Södertälje-Nykvarns tävling. Och, som han gjorde det. Seger i H21 med över minuten bland 71 deltagare.

Filip är ju sedan några år i Uppsala där han studerar. Uppsala har ett starkt fäste i OL-Sverige inte minst i form av OK Linné. En klubb där BSOK-fostrade Jakob Andersson finns.

Sannolikt har Filip fått förfrågningar, men har valt att fortsätta i BSOK där allt en gång började. Det är vi många som gläder oss åt.

Han var med klubbgänget som tränade i Spanien i februari och sprang då ett par etapper i Maximus 4-dagars. Då blev han på medeldistans nia bland 117 deltagare. Nu, en månad senare, ställde Filip upp i Kringelträffen och visade hög form. Tog hem H21 med många kända namn.

Annars var klubben representerat vid Göteborgspremiären i Hisings Backa. Linus Lundberg gjorde två bra dagar och var åtta i långdistans. Linus har definitivt tagit ett kliv uppåt jämfört med för ett år sedan.

Tre segrar blev det för BSOK och Håkan Svensson sprang hem två. Han började med medel och segermarginal på 2.30. Det var tydlige prima uppvärmning, ty i söndags på lången var han nästan elva (!) minuter före andre man. Den tredje segern ordnade Thomas Albinsson, då han på lången var nästan tre minuter före tvåan i H70. Därmed har Thomas börjat vandringen tillbaka mot toppen i Sverigelistan.

Bra insatser i Götet gjorde också Ina Skalberg då hon var femma respektive fyra.

Skrev för en vecka sedan att kommande helg åker klubben till Åhus på träningsläger. Det stämde inte. Det är den närmast kommande helgen ett 30-tal ska vässa formen i den underbara terrängen kring Åhus.

 

/ Sölve Andersson