Sex segrar i Halland

  • 11 mar 2024

Efter Sverigepremiär i Åhus följde gångna helgen Hallandspremiär i Halmstadstrakten. BSOK gjorde där 39 starter och nådde 14 topp-5-placeringar varav sex segrar - i damklasser.

Tävlingarna avgjordes i Skedala skog utanför Halmstad med HOK och Laholms OK som arrangörer. Totalt gjordes 3 150 starter varav närmare 600 på natten, nästan 1 500 på medel och knappt 1 150 på långdistansen.

Carina Svensson i D55 sprang för andra helgen i rad alla tre tävlingarna. I Åhus var facit 4–2–1, men i Halland blev det 1–1–1. På natten var hon nästan tio minuter före andra dam, på lördagen hade hon bara 36 sekunder tillgodo på tvåan, men avslutade med att vara 2.17 före på söndagen. Carina är alltså i toppform då hon redan vunnit fyra tävlingar.

Att Erén Lång Albinsson var tvåa och etta i Åhus var ingen tillfällighet. Det fick vi ett klart bevis på då hon vann båda dagloppen i Skedala. Tre segrar sålunda hittills och fler lär det bli.

Det var damerna som vann i Halland och för sjätte triumfen svarade Sara Ohlin i D20. Sara tycks ha tagit stora kliv under vintern. Hon inledde säsongen på 19:e plats i Sverigelistan, men har nu avancerat till 16:e. Fortsättning följer, hoppas vi.

Lovande säsongstart har också Victor Hörnquist, H20, svarat för. Han inledde som 25:a, men är nu på 21:a plats efter andra- och tredje-placeringar på västkusten.

Bra start har också Maja Nylund i D12 gjort. 5–7–4 blev facit i Halland. I övrigt har Mats Nylund och Björn Andersson tuffa dueller i H55. Mats sprang i Halland alla tre loppen och var 2–4–14 medan Björn på dagracen var 7–5.

Kommande helg ägnar många BSOK:are åt träningsläger i Åhus medan ett mindre antal tävlar i Göteborg.

 

/ Sölve Andersson