Fem segrar i premiären

  • 3 mar 2024

Sverigepremiären i Åhus blev riktigt lyckat för BSOK. Under de tre tävlingarna med hård och bred konkurrens blev det fem klassvinster med Axel Elmblad i huvudroll.

Runt 4 000 starter gjordes i tallskogarna utanför Åhus. Carina Svensson sprang alla tre loppen. Hon blev fyra på fredagens natt med gemensam start, sedan tvåa efter D55:s Sverigeetta Cecilia Bratt, Orion. Men, i avslutande långdistansen tog Carina revansch och slog Bratt med 21 sekunder.

Axel Elmblad har vi trott mycket på och han svek inte. Blev i lördags tvåa på medeldistansen, slagen med fem sekunder av Gustav Runefors, tidigare Växjö men numera danska Tisvilde. Men, även Axel fick nöjet att ta revansch. På lången slog han Runefors med elva sekunder.

Klubben hade också bröderna Lundberg med i H21 och de visade lovande vårtakter. Oliwer kom tolva respektive åtta och Linus var tätt efter med 17:e och 12:e plats.

Riktigt roligt att Sara Ohlin under sitt första år i H20 klippte till med seger i medel och fjärdeplacering i lång. Sara har med andra ord tagit några kliv uppåt.

Att Håkan Svensson är med i toppen i H60 är något vi vant oss vid. Han vann medel, 41 sekunder för Linköpings Anders Berg. Att Berg blir att räkna med i år fick Håkan erfara på lången då östgöten var 47 sekunder före.

Seger och andraplacering blev det också för Erén Lång Albinsson i D70. Det kan vara besked om att Erén är på väg mot en framgångsrik säsong.

Sverigepremiären är avverkad och kommande helg följer Hallandspremiären i Halmstad.

 

/ Sölve Andersson