Jonas ny ordförande

  • 23 feb 2024

Efter åtta år som ordförande i Bredaryds SOK tackade Maria Andersson för sig. Efter årsmötet i klubbstugan har klubben fått sin 17:e ordförande och det är Jonas Nilsson.

Maria Andersson, född Jansson, har varit BSOK trogen i alla år. Hon fick följa med sina föräldrar Marianne och Gert Jansson och hon började i ung ålder tävla. På den tiden vara MF (Miniflickor ) yngsta klassen som på dagens språk är D11–12. 1970 tog Maria sitt första KM-guld i just MF. Hon tog senare segrar i DM och sprang också i Smålandslaget och SM-tävlingar.

Med åren blev det ledaruppdrag och som ordförande valdes Maria 2016. Hon var därmed BSOK:s första kvinnliga ”klubbsvingare”. En epok som alltså varade i åtta år. Därmed har Maria varit med under de år som BSOK etablerats som en av Smålands främsta klubbar samtidigt som elitverksamheten växt så det brakar.

Stort tack Maria för vad du gjort för klubben.

Jonas Nilsson är kanske för många Bredarydsbor ganska okänd, men han är sambo med Stina Albinsson och pappa till Astrid och Edith. Hela familjen är engagerade i orientering och klubben och är bland de aktivaste.

Lycka till som ordförande, Jonas.

 

Andra nyheter

Styrelsen i övrigt är oförändrad, vilket betyder att Jonas närmaste medhjälpare är Andreas Johnsson, Maria Auselius, Kenneth Waltersson, Leif Söderlind och Linnea Skalberg.

Verksamhetsgruppen (VG) fick två nya ledamöter. Martin Hammö Wennerholm och Sofia Skörde lämnade och ersattes av Ida Grahn och Håkan Auselius. Kvarstående i VG är Arne Andersson, Carina Svensson, Håkan Svensson och Ulrika Ivansson.

Ny i valberedningen blev Maria Andersson och Lars-Göran Larsson valdes som revisor-suppleant.

Inom ekonomin togs flera flera beslut. Exakt vad kommer att läggas ut under Ekonomi på hemsidan, men här några av nyheterna:

I tävlingar med högre avgift än 180 kr betalar den tävlande den överskjutna delen.

Bilersättningen höjdes från 18:50 till 25 kr. Den ska delas lika mellan alla i bilen, så är det fem personer blir det 5 kr/person, men är det bara två blir det 12:50.

/ Sölve Andersson