Axel trea i Spanien

• 20 feb 2024

Några av klubbens elitlöpare har de senaste dagarna tävlat i Spanien. Flitigast var Axel Elmblad som var med i toppen i alla fyra etapper och slutade trea totalt.

Maximus O-meeting var namnet på tävlingen som lockat deltagare från många länder, bland annat Sverige och Norge.

Axel tävlade förstås i högsta klassen, M-SE, och gjorde fyra bra lopp. Han inledde med fjärde plats bland 115 deltagare, 2.59 efter, i långdistans. Dagen efter var det medeldistans och då kom han femma bland 117 och var 2.07 efter vinnaren. På finfin niondeplats landade Filip Trofast, en dryg minut efter Axel.

Sprint gällde på tredje etappen som blev Axels bästa. Han kom då tvåa slagen av en Halden-löpare med 33 sekunder. Det innebar att han gick ut som tvåa i dagens avslutande jaktstart. I den blev han tia, slog ledaren med fyra sekunder men blev passerad i totalen av en annan norsk löpare.

Men, tredjeplacering I stark konkurrens är lovande inför Sverigepremiären i Åhus om knappa två veckor.

Magnus Trofast var med som ledare, men den ende förutom Elmblad som sprang alla etapperna i Maximus. Magnus hade etapplaceringarna 34, 69, 27 och 18 i M-55.

Förutom Axel, Filip och Magnus sprang också Linus Lundberg och Anton Gunnarsson medeldistansen. Linus var 32:a i M-SE och Anton 18:e i M-E.