Juniorer gladde i Borås

  • 14 nov 2023

O-event i Borås står sig i popularitet. Årets tre tävlingar lockade nästan 8 000 startande och 20-talet BSOK:are sprintade i alla tre loppen. Klubbens facit innehöll flera segrar och ett antal topplaceringar.

Extra skoj var att våra juniortalanger Maja Inghammar och Victor Hörnquist var med i toppen. Victor sprang alla tre tävlingarna och hade sviten 5–4–4. Han var jämnheten själv då avståndet fram till vinnarna var 1.13, 1.05 och 1.22.

Maja deltog i nattloppet och i djurparken. Hon kom femma respektive trea och var runt två minuter från förstaplats. Roligt också att Tuva Nylund dök upp i utförs-racet och slog till med femte plats. Glädjande att Stina Andersson sprang två lopp. Bra jobbat av alla fyra och stärkt självförtroende inför vinterträningen.

Familjerna Albinsson/Nilsson, Ivansson/Nilsson och Svensson/Nylund körde hela menyn och Carina hade bäst tid i alla tre. Men, hon åkte hem med bara två segrar.

– På natten diskade jag mig själv då jag upptäckte att jag sprungit där man inte fick göra det, förklarade Carina.

Dottern Maja och Astrid Nilsson i D11 höll sig bra framme, Maja var 8–12–1 och Astrid 9–21–6. Övriga ungdomar hävdade sig också gott och var genomgående på bättre halvan eller ännu bättre.

Kul att också Clara Samuelsson var  med i alla loppen och vilken jämnhet hon visade upp. Hennes placeringar i D21 var 9–10–10. Mycket jämnare kan det inte bli.

För många var Borås-sprintarna årets sista tävlingar. Nu återstår egentligen bara en nationell tävling, Höstrusket i Örkelljunga på söndag. Dit är tre veteraner anmälda.

På menyn hittas också några klubb- och när-tävlingar. August Grahn och Sara Ohlin ska delta i landslagsläger som IKHP arrangerar och några springer nattcup i Göteborg.

Slutställning i de fyra ligorna kommer att publiceras om några veckor.

 

/ Sölve Andersson