Axel tillbaka med besked

  • 22 okt 2023

Nio segrar och ett antal utmärkta placeringar blev BSOK-skörden senaste helgen. Och, verkligt glädjande var att Axel Elmblad är tillbaka på banan och i strålande form.

Två nationella tävlingar arrangerades i Göteborg med stora startfält. Bevis på att det går att locka folk även om regnet vräkte ner (som i Götet i lördags) eller när det börjar bli lite kallare.

Flera BSOK:are sprang båda dagarna i Göteborg. Håkan Svensson var en och han gjorde som han brukade – alltså två nya övertygande triumfer. Vann i lördags gjorde Kenneth Waltersson och på kuppen avancerade han från sjätte till tredje plats i Sverigelistan i H70. Närmaste villebråd för KW är Thomas Albinsson..!

Axel Elmblad pluggar numera i Göteborg och man blev riktigt glad när Axels namn fanns med i startlistorna. Än skojigare var det att läsa resultaten. Axel tvåa i GMOK:s medel slagen av fransmannen Lucas Basset. Och, så seger på söndagen i IFK:s långdistans, en vinst med över fyra minuter. Axel är därmed tillbaka med besked!

Sprint ordnade AOK ute på Scandinavian Raceway. 18 från klubben var anmälda och 16 kom till start.  Facit blev läckert: Fyra segrar, fem andraplatser och två tredjeplatser. 17-årige Hjalmar Folkestad vann H21. Seger smakar alltid gott, inte minst om marginalen till tvåan är knapp. Hjalmar var fyra sekunder före. I övrigt vann Maja Nylund, Stina Albinsson och Carina Svensson.

Carina var på lördagen i Vetlanda där MTBO-DM i sprint avgjordes. Carina trampade hem ytterligare ett DM-guld. Lika glädjande var att Tuva Nylund var med och knep brons i D21.

Säsongen trappas sakteliga ner, men det finns tävlingar i några veckor ytterligare. Inte minst sprintarna i Borås (natt, utför och zoo).

 

/ Sölve Andersson