Härligt Salomon - första segern

  • 16 okt 2023

Äntligen. Ja, så kan man uttrycka det sedan Salomon Bjuvensjö grejat sin första seger. I sin 29:e start för året vann Salomon OK Älmes sprinttävling. Grattis!

Den långe killen från Hillerstorp är liksom sina föräldrar Julia och Ronnie människor som passar utmärkt in i BSOK. Salomon är alltid glad och trevlig även om det resulterat i placeringar på nedre halvan.

Att han kan springa har många berättat och springa fort måste man om det ska bli seger i orientering. Men, man måste också springa rätt eller missa minst av deltagarna. Segern i Älmes sprint var överraskande och då tänker jag på att den klubben alltid bjuder på ovanligt kluriga sprintbanor. Banor som kräver noggrann kartläsning och hur man snabbast löser de kniviga vägvalen.

Det klarade Salomon med glans och vann H14 nästan två minuter före tvåan – som kom från OK Älme. Förhoppningsvis ger triumfen inspiration för framtiden. Lämpligt nog följer Anderstorps sprint på motorbanan på söndag.

Bra sprintlopp i Älmhult gjorde också Julia och Ronnie. De hade banor där det verkligen gällde att vara med på kartan. Gå gärna in på Livelox och ”träna” sprint-ol.

I övrigt hade klubben fem ungdomar som var med på Daladubbeln utanför Falun. Alla fem kämpade storstilat i supervass konkurrens. Bäst lyckades Maja Nylund och Astrid Nilsson som kom 17:e i stafetten och sjua i patrull-tävlingen.

/ Sölve Andersson