Läge för klubbrekord i 25-manna

  • 7 okt 2023

Förra året blev det klubbrekord i 25-manna då BSOK landade på 36:e plats. I årets upplaga bäddade Håkan Svensson för ett prydligt rekord igen, men så blev det inte.

Årets lag var på pappret starkt så chansen till klubbrekord var god. Filip Trofast inledde och kom in som 68:a, 4.32 efter ledande lag. Moa Hansson tog över och gjorde ett riktigt bra lopp. Moa passerade 19 lag och skickade ut första kvartetten av fem som 49:e lag. Sex minuter skilde mellan vår etta och fyra på sträcka 3 och just sex minuter tappade laget på täten.

Men, BSOK var då uppe på 42:a plats. Nästa kvartett, en blandning av ungt och äldre, tappade sex placeringar, men det tog elitseniorerna på sträcka 5 igen. Emil, Axel, Linus och Gustav tog in 1.42 på täten och avancerade från 48:e till 35:e plats. Damkvartetten som följde plockade två placeringar liksom lagets sista kvartett.

Tre individuella sträckor återstod och på dessa har de allra bästa lagen alltid starka kort. Hur skulle en 60-åring klara sig mot sådana figurer?

Jo, alldeles lysande, men så har BSOK en 60-åring som inte är vilken som helst. Håkan Svensson kan man alltid lita på och han tog in 2.11 samtidigt som han förde fram laget till 28:e plats.

Det luktade klubbrekord, men icke. Laget bokfördes på 40:e plats, vilket är bra på många sätt och vis. Tänk på att det var 340 lag som startade.

Många sprang bra, men skoj att debutanterna Svante och Stina Nilsson avverkade sina rundor under 20 minuter. Det var faktiskt bara Carina som var snabbare.

Bäst sträckplacering hade Emil som var 25:a. Sedan följde Håkan 28, Moa 44, Axel 46, Victor 47, Linus 53, Björn 59 och Sara 60.

/ Sölve Andersson