Sju nya DM-guld vid Vättern

  • 25 sep 2023

Årets två sista DM-tävlingar sprangs gångna helgren några ”stenkast” från Vättern. Det var natt och lång i tuff terräng, men det passade BSOK som knep sju nya titlar.

Totalt blev det 14 pallplatser, fördelat på sju på natten vid IKHP-stugan och sju hos Grännabygden,  som arrangerade utanför Ölmstad. Mest glädjande var att hälften av plaketterna var i guldvalör.

Bra eller inte kan diskuteras, men faktum är att merparten av pallplatserna intogs av veteraner. Nämligen nio stycken och sex av dessa togs i långdistansen.

Två veteraner vann båda distanserna och det var föga överraskande. Carina Svensson och Håkan Svensson är ju tvåa respektive etta i landet på Sverigelistan. Håkan var aldrig hotad, men skrämmande att han hade en segermarginal på närmare 39 minuter på natten. Knappare vinst hade Carina på lången. Futtiga tre sekunder, men så var det gamla antagonisten Anette Granstedt som bjöd på kamp.

Övriga tre guld tog Maria Andersson på natten samt Björn Andersson och Thomas Albinsson på långdistansen.

Dubbla silver knep Svante Nilsson I H10. Åter ett kvitto på att unge herr Nilsson är en talang av stora mått. Silver tog dessutom Maja Nylund, Victor Hörnquist och Kenneth Waltersson medan bronsen erövrades av Hjalmar Folkestad och Erén Lång Albinsson.

När årets sex DM-tävlingar summerats är faktumet att 31 medlemmar erövrat minst en plakett. Mats Nylund hade chansen att vinna rubbet, då han vunnit de fyra första loppen. Mats blev tyvärr sjuk så chansen gick upp i rök.

I stället blev det sambon Carina som blev klubbens mesta mästare. Hon vann sina fem individuella race. Håkan Svensson tog fyra guld. Han hade mycket väl kunnat vinna sex, men avstod sprintloppen i Smålandsstenar eftersom han ritat kartan.

Fem medaljer tog förutom Carina också Kenneth Waltersson, medan vi noterat fyra pallplatser för Svante Nilsson, Maja Nylund, Victor Hörnquist, Erén Lång Albinsson och Thomas Albinsson.

/ Sölve Andersson