• 17 sep 2023

Två guld i veteran-SM blev det för Carina Svensson förra helgen. Denna helgen blev det ytterligare två SM-guld. Nu med cykel.

Carina är otvivelaktigt klubbens mest aktiva dam i alla tider. Säg det hon inte prövat på. Mountainbike har hon prövat tidigare och hängs det på en nummerlapp på Gummarps-tjejen då är det allvar.

Två lopp kördes i Mölndal vid Herkulesgården.

Först sprint där Carina var 4.29 före sin ”tuffaste” motståndare. I dag handlade det om långdistans och åtta 55-töser stod på startlinjen. Alla var chanslösa eller blev utklassade. Segermarginalen skrevs till 25 minuter och 9 sekunder.

Visst har Carina talang och vilja utöver de flesta, men samtidigt måste hon ha haft en läromästare av rang..!

Från MTBO-SM ska också nämnas att Gustav Ohlin kom femma i sprintens H21-klass. Bravo!

Gångna helgen handlade också om Swedish League-final i Sundsvall, som inleddes med natt-SM i fredags. Bara två H18-löpare representerade klubben. Victor Hörnquist blev 22:a och August Grahn 60:e. De sprang också SL-finalen med jaktstart och Victor blev 15:e och August 50:e. Vi hade också Sara Ohlin på plats i D18 med en finfin 18:e placering.

I Mullsjös lördagsmedel tog klubben tre segrar. Thomas Albinsson vann H70 före Kenneth Waltersson och toppade gjorde också Hjalmar Folkestad i H18 och Salomon Bjuvensjö i U4. Bravo!

Under söndagen hade Skogshjortarna i Alingsås tävling där Linus Lundberg var tolva i huvudklassen bland 45 man. Linus var drygt fyra minuter efter vinnaren. Amanda Leo sprang i D21 och blev tolva.

Men, helgens kanske roligaste nyhet är att Axel Elmblad var med i Skogshjortarnas tävling. Han sprang öppna banan Svår 5 km och blev trea. Bravo!