Guld och silver i VSM-lången

  • 10 sep 2023

Veteran-SM avslutades i Tiveden på söndagen med långdistans. BSOK knep guld genom Carina Svensson och silver genom Thomas Albinsson. Totalt tog klubben två guld och fyra silver i detta VSM – strålande!

Carina Svensson har varit en av mästerskapens framgångsrikaste deltagare. Hon inledde med guld i sprint, fortsatte med silver i medeldistans och så guld också i långdistans. Notabelt var dock att hon fick dela översta pallsteget i dag med Maria Jonsson, OK Hällen. Båda skar mållinjen på samma tid, 50.00. Till bronsdamen hade vinnarduon god marginal, hela 4.19.

Förutspådde att klubben hade några löpare som var extra taggade inför sista loppet. Thomas Albinsson var en av dem efter fjärde plats i sprint och låt mig kalla det ”debacle” i medeln. Men, månskens-bonden från Ekholmen åkte inte hem medaljlös. Han tog silver på långdistansen efter suveräne P-O Ivarsson, Haninge, som var 1.05 före. Olof Olofsson, Hagaby, tog bronset, över tre minuter efter Albinsson.

I samma klass kom Kenneth Waltersson sjua. Bra även det, men Kenneth som visat fantastisk form på sistone hade inte åkt till Tiveden för att bli nia och sjua som facit blev.

Riktigt nöjd tror jag heller inte att Håkan Svensson är med veckoslutet. Efter silvret i medel blev det ”bara” sjätteplacering i dag, nästan åtta minuter efter vinnaren.

Mats Nylund och Håkan Svensson gick hand i hand i skogsdisciplinerna. Mats tog ju också silver på lördagen och blev liksom Håkan sexa i dagens långdistans.

Men, ska vi summera i stort gjorde våra deltagare riktigt bra i från sig. Ingen kan klaga på sex medaljer och sex placeringar topp 6–9.

Från helgens övriga tävlingar måste Johan Runesson nämnas. Han sprang Täbys två tävlingar och slutade i H21 Elit som tvåa respektive etta. I dagens tävling vann också Fredrik Johansson i H35. Synd att Fredrik inte sprang i H35 i DM-medeln – i stället för H21.

 

/ Sölve Andersson