Tre silver i VSM-medeln

  • 9 sep 2023

BSOK fortsatte på lördagen att plocka medaljer i veteran-SM i Tiveden. Inget guld, men tre silver och två av dem gick till Torskinge och ett till Bröttjestad.

När Cecilia Bratt, Orion, inte är med i D55 är segerchansen för Carina Svensson stor. Det fick vi ett kvitto på då Carina i fredags vann VSM-sprinten.

I medel skulle chansen nog varit större, men Carina fick nöja sig med silvret. Vann gjorde i stället Maria Klejn från Vänersborg med 1.33.

Mats Nylund gick inte att finna i H55. Men, när man klickade på Bredaryds SOK och fick upp alla klubbens löpare, ja då fanns Mats med. I en klass som normalt inte finns, H57 (!).

Mats sprang bra och tog revansch från i fredags. Han tog också silver, endast slagen av förre BSOK:aren Ulrik Olsson, Brattås Cykelklubb. Ulrik är en rackare på att ta sig fram (utan cykel får man tro) och var 2.52 före Mats.

Håkan Svensson har varit oslagbar i H60, men fick denna gång ge sig. Joakim Ingelsson, landslagsman som senior, vann 1.02 före Bröttjestads största stjärna genom tiderna.

Utöver de tre silvren blev det ytterligare två topp-10-platser. Erén Lång Albinsson kom sjua i D70 och Kenneth  Waltersson nia i H70. ”KW” kom till Tiveden med rejält självförtroende då han vunnit sina sex senaste tävlingar. Sannolikt hade Hamras stolthet bommat då han var nio minuter efter mästaren.

VSM avslutas i morgon med långdistans. Ett antal BSOK:are lär vara rejält taggade..!

 

/ Sölve Andersson