Carina vann sprint i VSM

• 8 sep 2023

Veteran-SM springs i helgen i Tiveden och tävlingarna inleddes i dag med sprint. Och, det blev guld direkt för BSOK. Carina Svensson slog till i D55 och vann klart.

För första gången på länge är klubben representerad i veteran-SM med sina stjärnor. BSOK har ju ett antal löpare som tillhör de främsta i landet.

Carina Svensson är tvåa i på Sverigelistan i D55 och tillhörde därmed favoriterna. Hon infriade på bästa sätt och vann hela 58 sekunder före Annika Kuhlin från Göteborg-Majorna. Bronset gick till Nina Karlsson, Lidingö, som var 1.37 efter Carina.

Precis utanför pallen landade Thomas Albinsson i H70. Det är en klass med många duktiga löpare. Thomas var 1.36 efter Sverigeettan P-O Ivarsson från Haninge. Stockholm tog också silvret genom Thomas Karlsson, Centrum, 0.32 efter, medan bronset gick till Småland och Viljans Göran Svensson, som var 0.38 från guld. Albinsson var 58 sekunder från  bronset.

På topp-10 kom också Erén Lång Albinsson med åttonde plats i D70. Makarna Andersson, Maria och Arne blev 33 respektive 36 i sina klasser.

I morgon är det medeldistans och då är BSOK-truppen förstärkt med Håkan  Svensson, Ina Skalberg, Kenneth Waltersson, Björn Andersson och Tommy Ask. Och, revanschsugen är nog Mats Nylund, oplacerad i sprinten.