27 pallplatser i sprint-DM

  • 5 jun 2023

Sprint-DM i Smålandsstenar blev ett fantastiskt kvitto på hur bred och stark BSOK:s verksamhet är. 54 medlemmar såg till att klubben hade 52 individuella starter, 19 lag i stafetten och sportsligt blev utdelningen hela 27 pallplaceringar.

Ovanstående siffror blir synnerligen svårslagna, men väl värda att minnas en strålande dag som vi hade på ett högklassigt arrangemang av OK Vivill. Utöver nämnda siffror måste noteras att antalet starter blev hela 91.

Kom då ihåg att merparten av elitlöparna ”nobbade” detta DM. Axel Elmblad är förlåten då han är i Schweiz och springer VM-tester (mer om de efter tisdagens lopp). Övriga elit:are hade säkert goda skäl att avstå, så ingen ska ”hängas”. Av våra stora stjärnor var det bara Sara Ohlin och Victor Hörnquist som var med.

Individuellt blev det 20 pallplaceringar fördelat på 5 guld, 10 silver och 5 brons. I stafetten erövrades sex pallplatser, 4 guld, 2 silver och 1 brons. Totalt var det 24 personer som åkte hem med en eller två plaketter i trunken.

Extra kul att se var alla obekanta som susade fram i den vin-röda skjortan. Sannolikt var det ett flertal som gjorde riktig tävlingsdebut. Sportsligt var det många favoriter som motsvarade förväntningarna. Men, det fanns också namn som överraskade. Tänker främst på Amilia Nilsson och Hugo Auselius i de båda 20-klasserna. Vem hade tippat dem på pallen?

Att skriva något om varje bravad skulle stjäla alldeles för mycket lästid, men jag måste notera:

… att det var idel BSOK:are på pallen i D55 då Carina Svensson vann före Åsa Wadensjö Leo och Ina Skalberg.

… att Mats Nylund vann H55 där Björn Andersson var trea, bara fem sekunder efter Mats.

… att Leif Söderlind vann H65 – med den sköna segermarginalen en (1) sekund.

… att Linda Gustavsson vann den öppna klassen Mycket lätt 1,5 km. Hon hade 11.42 i tid och var bland 33 startande över två minuter före tvåan. Linda vill vi se mer av!

… att Astrid Nilsson och Maja Nylund kom igen i stafetten och vann med fem sekunder före Jönköping.

… att August Grahn erövrade sin första DM-plakett då han i lag med Victor kom tvåa i H20. Extra kul för August som har ett stort BSOK-hjärta och deltar mycket.

Slutligen ett tips om att det kan vara kul att studera hur folk sprungit genom att följa dem på Livelox. Rekommenderar ett kik på Mycket lätt 1,5 km och skånske Alfreds resa. Beundransvärt att han inte gav upp..!

 

/ Sölve Andersson