Axel 14 sekunder från guld

  • 30 maj 2023

Att det är små marginaler i sprint-OL fick Axel Elmblad erfara när SM avgjordes i Lund. Axel var bara 14 sekunder efter segraren, men blev ”bara” åtta.

Klubben hade åtta deltagare i detta SM och som väntat var Axel Elmblad bäst. Han gjorde ett bra kval, trea i sitt heat. Därmed var han inne i tävlingen på allvar och möjligheten att nå pallen fanns absolut.

I den här disciplinen gäller att ha marginalerna med sig kombinerat med flyt och kanske även lite tur. Axel fick en bra start och var tvåa-trea i början. Låg som fyra efter åtta kontroller av 25, tappade sedan bara enstaka sekunder, men halkade ned till sjunde-åtta plats. Han utkämpade en sylvass fajt med Gustav Runefors, Växjö, på slutet. En duell Axel förlorade med en (1) sekund.

Att sluta åtta i ett SM är aldrig dåligt. Tvärtom bra och det blev ytterligare en SM-plakett i samlingen.

Emil Auselius gjorde en bra final och kom på 17:e plats, 56 sekunder efter vinnaren Jonatan Gustafsson, Örebro. Att Emil körde ända in ”i kaklet” understryks av att han vann sträckan från sista kontrollen in i mål.

Positiva insatser svarade också juniorerna Viktor Hörnquist och Sara Ohlin för. Victor blev 15:e, 1.16 efter vinnaren medan Sara var 17:e, 1.31 efter.

Måste också rosa Karl Petersén, som inte nådde A-final. Han kom igen finfint i B-final och blev åtta bland 22, 1.18 efter den snabbaste.

Mera sprint blir det på lördag i Smålandsstenar. OK Vivill arrangerar DM. BSOK är största klubb med 43 individuella anmälningar, två fler än JOK och Växjö. I stafetten har vi 18 lag, tre mindre än JOK, men vi är med i två lag ihop med AOK.

/ Sölve Andersson