Axel är värd mer PR

  • 7 maj 2023

Definitivt är orientering en av svensk idrotts mest framgångsrikaste sporter. Därmed borde orienteringen förekomma i sportnyheter, sportspegel och text-tv. Men, hur ofta händer det?

En kille som Axel Elmblad är värd hur mycket uppmärksamhet som helst. Han är vår klubbs främsta PR-person efter dubbla JVM-titlar och det genombrott han fått i vår under sitt första år som senior.

Men, mycket mer PR än denna hemsida och nättidningen Värnamo.Nu är det inte. Bittert, men för klubben och dess ungdomar är Axel en PR-kille att verkligen se upp till och ta lärdom av.

Denna helgen har Axel åter hållit sig framme i Swedish League, som avverkat deltävling 3–4 i Södermanland. Hans facit blev tvåa i medel och femma i långdistans. Han är därmed rejält involverad i totalställningens topp. Och, fortsättning lär följa.

Från SL ska också poängteras bra insatser av Emil Auselius precis bakom toppskiktet, liksom Victor Hörnquist och Sara Ohlin. Övriga seniorer stred tappert och levererade positivt.

Vi vanliga amatörer har varit flitigt i farten och BSOK representerat i ett antal arrangemang. Pölder cup är en sporre för ungdomarna, som därmed var i Kalmartrakten och fajtades om poäng. Maja Nylund har tätkänning efter seger och tredjeplacering. Bra kämpat av övriga, alltså Astrid Grahn, Magdalena Mirzac, Stina Nilsson och Salomon Bjuvensjö.

Med på samma resa var också ett antal äldre som visade framtassarna. Som Katarina Östberg (1+1), Mats Nylund (1+2), Arne Andersson (2+4), Svangte Nilsson (3+3), Maria Andersson (3+3) och Julia Bjuvensjö (3+5).

På västgötamark fanns klanen Albinsson. Efter några veckors frånvaro var Thomas Albinsson tillbaka och i vinnarsätet. Dottern Stina med Jonas och Astrid sprang Ulricehamns 2-etappers med bra resultat.

Leif Söderlind klippte tre tävlingar i Kronoberg med placeringarna 2+1+1 och i Finns tävling på söndagen var tre andra gubbar pallplacerade.

Men, detta var sista så kallade skogshelgen i vår. Nu ska markerna vila och skogsluffarna drar in i tätorterna för sprint-OL.

/ Sölve Andersson