Starkt genrep inför 10-mila

• 23 apr 2023

Precis som förra året genrepade BSOK inför 10-mila med deltagande i Stigtomtakavlen i Södermanland. Fjolårets tolfteplats förbättrades två snäpp.

Hela svenska stafetteliten var på plats och att komma på topp-10 är en bedrift eller ett starkt lagbevis. Stafetten består av  sex sträckor, tre i lördagsmörker och tre på söndagsförmiddagen.

Anton Gunnarsson, Emil Auselius och Johan Runesson sprang nattetapperna. Anton kom inte med i ”bästa suget” eller där det gick fortast. Han förde in laget på 42:a plats som då var knappa sju minuter efter täten.

Sin vana trogen plockade Emil placeringar och skickade ut Johan Runesson på 19:e plats, 7.07 efter ledarlaget. Johan, som sprungit ett par nattrace med gott facit, visade hög klass och tappade bara några sekunder då laget var på 20:e plats.

Oliwer Lundberg visade än en gång stabil form, växlade på 17:e plats, som Filip Trofast behöll på femte sträckan. Slutman var Axel Elmblad och då gick det undan. Vår nyblivne seniorlandslagsman skenade bland annat förbi Växjö och var nära att också hinna ikapp IKHP.

Axel förde i mål BSOK på tionde plats och då var laget 18.48 efter vinnande OK Linné. Ett fint kvitto på att lilla Bredaryd ska kunna vara med och fajtas bland de stora elefanterna, närmast i 10-mila i Skellefteå.

De sex som sprang i Stigtomta får ses som tämligen givna och stärkte sina odds med bra lopp i andralaget gjorde Gustav Ohlin och Linus Lundberg.

I övrigt var klubben representerat på flera andra tävlingar i helgen. SSM avgjordes i Bruzaholm och Astrid Grahn var enda BSOK-löpare. Hon försvarade färgerna fint och blev sexa individuellt och var med i Småland lag 8 som kom sjua i stafetten.

Bra insatser i övrigt gjorde Maria Andersson, Julia Bjuvensjö och Leif Söderlind.