Axel uttagen till världscupen

  • 19 apr 2023

Första omgången av världscupen i norska Østfold 27-30 april

BSOK:s resa till Norge fick plötsligt en mycket glädjande nyhet. Vi ska få äran att heja fram supertalangen Axel Elmblad som blivit uttagen till landslagstruppen. Det finns fortfarande platser kvar till lägret, kontakta arnemaria@gmail.com

Efter helgens två deltävlingar i Swedish League i Valdemarsvik har förbundskaptenerna Kalle Dalin och Anneli Östberg nu spikat hela den svenska truppen.

– Det är roligt när många löpare presterar på topp. Några hade förstås hoppats på att kunna leverera ännu bättre. Att jag och Kalle får det tufft i uttagningarna är ju bara positivt. Vi har nu många löpare som är redo och i form inför världscupen, säger Anneli Östberg.

– Den var en fantastisk helg med prestationerna både i Norge och i Valdemarsvik på tuffa och utslagsgivande banor. Återigen så visar vi vilken hög nivå vi har på våra svenska löpare, fortsätter Östberg.

Den svenska truppen består av många rutinerade världscuplöpare men på herrsidan har förstaårssenioren Axel Elmblad slagit sin in efter dubbla tredjeplatser i Valdemarsvik. På damsidan finns två unga löpare med som reserver: Förstaårssenioren Hilda Johansson Holmqvist och 23-åriga Amanda Kleijn.

 

Källa:

https://via.tt.se/pressmeddelande/sveriges-trupp-till-varldscupen-i-norge-som-sands-i-svt?publisherId=3235453&releaseId=3345283&lang=sv