Axel och BSOK i rampljuset

  • 17 apr 2023

Gångna helgen präglades av dubbla framgångar. Dels Axel Elmblads framfart i Swedish League-premiären och inte minst klubbens arrangemang i Gnosjö.

Axel Elmblad har verkligen kommit igen efter en oviss höst med hjärt- (eller förmaks-) flimmer. Han missade ju junior-VM och framtiden såg oviss ut. Men, Axel kom snabbt på rätt spår och är nu kvitt de problem han hade. Det bevisas av hans insatser i vårens tävlingar.

Som började med dubbla andraplaceringar i Sverigepremiären i Åhus, följt av en seger på västkusten som gav eko. Och, gångna helgen svarade han för två utomordentliga insatser i Swedish League i Valdemarsvik. Han kom trea i både medel- och långdistans efter Gustav Bergman och Anton Johansson. Därmed ska förbundsledningen inte kunna missa att ta ut Gynnåsgrabben till World cuptävlingarna i Norge i slutet av månaden.

På hemmaplan var det gångna helgen dags för de årliga arrangemangen. Tyvärr i konkurrens av framför allt Swedish League, men även tävlingar i nordöstra Skåne och Göteborg. Anmälningssiffrorna såg inte bra ut, men förbättrades.

Lördagens medeldistans hade 312 anmälda, som blev 409 namn i startlistorna och 384 i resultatlistan. För söndagens långdistans var siffrorna 203, följt av 308 och 295. Vi hade alltså cirka 600 som sprang totalt.

Tävlingarna fick höga betyg eller många lovord. BSOK har ju en väl inarbetad arrangörsstab där ingen lämnar något åt slumpen. Håkan Svensson höll i trådarna och hade också ritat kartan vilket bäddade för banläggarna som var Peter Thelin och Fredrik Johansson. Lägg till det allas insatser och vi kan ännu en gång snacka om succé.

Säsongen rullar vidare och kommande helg handlar bland annat om årets första stafett, Stigtomtakavlen i Södermanland. BSOK åker dit med två herrlag och förstalaget ser riktgt intressant och spännande ut. Kavlen består av  tre nattsträckor varav de två första är gafflade följt av en rak kortare. På söndagen fortsätter stafetten med en rak kort fjärdesträcka och avslutas med två längre som är gafflade.

Lagen ser ut så här:

Lag 1: Anton Gunnarsson, Emil Auselius, Johan Runesson, Filip Trofast, Oliwer Lundberg, Axel Elmblad.

Lag 2: Gustav Ohlin, Linus Lundberg, Karl Petersén, August Grahn, Victor Hörnquist, Filip Broling.

/ Sölve Andersson