Vi arrangerar tävlingar

  • 12 apr 2023

Kommande helg är det dags för klubbens årliga arrangemang av tävlingar. De äger rum i Gnosjö tillsammans med Gnosjö FK och det finns plats för deltagare.

I konkurrens med Swedish Leagues första tävlingshelg i Valdemarsvik, FK Göingarnas tävlingar i nordvästra Skåne och Lerums i Göteborgstrakten har BSOK och GFK fått en del ”stryk”. Till lördagens medeldistans är 297 löpare anmälda, medan söndagens långdistans bara lockat 191.

– Vi får hoppas på många anmälningar till de öppna banorna, säger Håkan Svensson, som har ritat tävlingskartan kring Töllstorp och dessutom är tävlingsledare.

Håkan ritade kartan 2021, men har reviderat tävlingsområdet i vår. Därmed bjuds bästa förutsättningar.

– Även om vi inte fått så många deltagare som vi önskat är målsättningen att bjuda proffsiga och perfekta arrangemang, understryker Svensson.

Gnosjö FK har sedan ett antal år tillbaka ingen aktiv tävlingsverksamhet inom OL, men nu är GFK med och hjälper till med diverse uppdrag.

– Det blir dusch inomhus i GFK:s och Gnosjö IF:s lokaler i Töllstorp.

• Utnyttjas inte Töllstorpshallen?

– Tyvärr inte, då hallen är uppbokad av en handbollsturnering.

Noters ska att Halland är bra representerat.

– Falkenbergs OK har hyrt vår klubbstuga och Hallands OF:s ungdomar logerar i vandrarhemmet i Gnosjö.

Största klubb är Jönköpings OK som kommer med 34 respektive 22 deltagare. JOK följs av IKHP med 29 och 17 samt Växjö OK med 19 och 2. Anderstorp är största lokala klubb med 16 och 12 deltagare. OK Vivill har 10 + 10, OK Stigen 8 + 6, Vaggeryds SOK 13 x 2, OK Gisle 4 + 4, Skillingaryds FK 4 + 1 OK Reftele 3 + 1.

Viktiga roller i arrangemanget har banläggarna och det uppdraget delar Peter Thelin och Fredrik Johansson.

BSOK:s elitlöpare kommer däremot inte att synas i Gnosjö. De är nämligen i Östergötland för att tampas om placeringar och poäng i Swedish League.

/ Sölve Andersson