28 pallplatser under påsken

  • 11 apr 2023

Klubbens medlemmar låg verkligen inte på sofflocket och käkade ägg under påsken. 56 personer tävlade och totalt noterades 28 pallplatser, 43 topp-5- och 67 topp-10-placeringar.

Det är siffror som ger eko och flest var vi på Växjös dubbeltävlingar i Furuby. Där hördes Bredaryds SOK nämnas åtskilliga gånger i högtalarna. Under medeltävlingen hade vi många H21:or i farten och facit skäms inte för sig. Tre man bland de fem bästa, då Filip Trofast var tvåa, Emil Auselius trea och Oliwer Lundberg femma. Bakom dessa bra lopp av Henrik Andersson och Linus Lundberg.

Annars inleddes påsken med att landslaget hade en tävling i samband med World cupläger i Norge. Och, där vann Axel Elmblad, hela 2.25 före Anton Johansson, Orion. Därmed ska väl inte Axel snubblas undan en WC-start i Norge i slutet av månaden.

Vidare var klubben representerad i Västergötland, Halland och Skåne och genomgående noterades förnämliga placeringar i alla tio arrangemang det gällde. Håkan Svensson tog tre segrar och är ännu obesegrad i H60. Håkan är uppe på 17:e plats på rikslistan där Axel är 13:e och Emil 18:e.

Håkan toppar naturligtvis H60 och angenäm läsning är också H70 där Thomas Albinsson intar andra plats och Kenneth Waltersson sjätte. Den sistnämnde har radat upp överlägsna triumfer på sistone. Tänk vad veteranträning i Skåne får fart på såväl ben som skalle..!

KW jagar närmast Stig Gustafsson, som tidigare var framgångsrik i två BSOK-sejourer. Undertecknad träffade Gustafsson på Härlövs tävling på påskaftonen och han konstaterade att om han, Albinsson och Waltersson varit lagkompisar i dag hade BSOK varit svårslaget i en H70-stafett. Så sant som det var sagt.

När jag letade resultat och statistik för 80-årsboken under pandemin hittade jag en plastback i klubbstugan innehållande gamla priser. Rotade lite i lådan och skymtade en plastpåse med en KM-plakett och en lapp med namnet Stig Gustafsson. Jag hade plakett med namn och påse med mig i Härlöv och överräckte den till Stig. Det var så att säga på tiden.

Han sken upp i ett stort leende och tackade när han konstaterade att han vunnit klubbmästerskapet i dag-ol 1989. Alltså för 34 år sedan..!

På tal om Sverigelistan har vi fler som klättrar uppåt. Sara Ohlin har sprungit bra och är nu på 23:e plats i D18. Carina Svensson är fyra i D55 och 39:a på rikslistan.

Våra ungdomar börjar också få upp tempot. Maja Nylund har tävlat mest och efter nio tävlingar med placeringar från 2 till 5 kom första vinsten på annandagen i Växjö.

Kommande helg arrangerar klubben två tävlingar i Töllstorpsterrängen i Gnosjö. 294 är anmälda till medeldistans och 189 till långtävlingen. Nog hade arrangemangen varit värda fler deltagare, men det är väl bara att hoppas på finfint väder och många i kön som vill deltaga på en öppen bana.

/ Sölve Andersson