Härlig seger för Sara

  • 2 apr 2023

Vintern vägrar ge sig med stympat OL-program som följd. Inte så många BSOK-starter som väntat, men flera positiva besked de senaste helgerna.

Förra helgens utropstecken var Filip Trofast som tävlings-debuterade i Sörmland. Han gjorde inte det i tävlingsklass utan valde Nyköpings och OK Måsens svåraste öppna banor. Andraplacering på lördagen följdes av överlägsen seger dagen efter.

Till Rävens tävling i Västergötland åkte några och makarna Albinsson skötte sig bra. Thomas vann H70 nästan sju minuter före andre man. Erén var tvåa i D70 och tycks gå en trevlig vår till mötes. Noteras också att Linus Lundberg kom nia i H21, bara 2.31 efter vinnaren.

Ett par veteraner var i Svängsta och försvarade de vinröda färgerna. Undertecknad gjorde sitt bästa lopp någonsin sett till Sverigelistans poäng och Magnus Trofast var sexa i stor H50-klass.

 

Gångna helgen kom flera sköna besked. Att Sara Ohlin skött vinterträningen har vi fått kvitto på tidigare. Nu kom ytterligare ett då Sara vann D18 i Rigors tävling och tog fina skalper.

Oliwer Lundberg har varit nära de bästa i flera tävlingar, men då strax bakom topp-10. I Rigortävlingen blev det en finfin fjärdeplacering. Där gjorde Emil Auselius årsdebut och kom femma – en ynka sekund bakom Oliwer.

Anton Gunnarsson och Linus Lundberg var inte långt bakom på plats 14 respektive 20. Godkänt också till D21-duon Moa Hansson och Nicolina Moberg, som bland 35 deltagare hade placeringarna 12 resp. 17.

Lite snö natten till lördag fick inte undertecknad och Kenneth Waltersson att stanna hemma. Nä, vi ”halkade” ner till Blekinge där Karlskrona bjöd oss en karta med väldigt många svarta prickar. Alltså stenigt, men KW studsade över de flesta och mosade allt motstånd i H70. Han var sju minuter före tvåan och smög upp på nionde plats i Sverigelistan.

Till sist: själv kom jag tvåa. En skräll!

 

/ Sölve Andersson