Nio pallplatser gångna helgen

  • 20 mar 2023

Efter ganska många starter i Åhus och på västkusten blev det något färre gångna helgen i Asige och Helgared. Men, på 20 starter noterades 13 topp-10-placeringar varav 9 var pallplatser.

Hallandsklubbarna IK Trenne i Ullared och Falkenbergs IK gick samman och arrangerade var sin tävling i Asige. Där bjöds rejäla backar, men utslagsgivande orientering. Tråkigt för arrangörerna var att de bara fick runt 250 deltagare per dag vilket de självklart var besvikna över. De tappade säkert mycket folk som i stället valde de två Göteborgstävlingarna.

Där representerades klubben av bröderna Lundberg på lördagen. Oliwer gjorde åter en stark insats i H21 och blev 13:e bland 75. Han var tre minuter efter segraren. Linus var sex efter på plats 37.

På söndagen var makarna Albinsson på plats i Helgared, Thomas tog sin första triumf för året genom att utklassa grabbarna i H70. Erén var finfin trea i D70.

Tio BSOK:are sprang Trenneträffen och sju landade som sexa eller bättre. Leif Söderlind tog enda segern, men på pallen var också Björn Andersson och Astrid Nilsson, båda tvåor samt Edith Nilsson trea.

På söndagen var vi fyra i vinröd tröja och resultatlistan var skön läsning då Kenneth Waltersson vann, Hjalmar Folkestad kom tvåa, undertecknad sensationellt trea och Söderlind fyra.

Om man inte tillhör de bästa får man ha lite andra målsättningar. För egen del inleddes året på 412:e plats i Sverigelistans H75-klass på poängen 263,86. Alltså riktigt illa, vilket berodde på att 2022 var ett skadeår med lite tävlande. Skador hänger fortfarande kvar, men man får försöka snubbla framåt. På så sätt har det för varje gång tagits skalper och positionen efter sex tävlingar på Sverigelisten är nu 134:e plats och poängen 50,96. Var 39:e på BSOK:s herrlista inför det här året och är i dag 21:a. Ingen nämnd ingen glömd, men kom igen ni pojkar som blivit passerade. Inte kan ni väl ha en 75-åring före er..!?

Till sist: Kommande helg arrangerar klubben med Emil Auselius i spetsen träningsläger i Göteborg. Ser att 38 medlemmar är anmälda. Imponerande!

/ Sölve Andersson