Nu drar allvaret i gång

  • 26 feb 2023

Efter några månader utan riktiga tävlingar är det till helgen åter dags. Den svenska premiären äger rum som flera gånger tidigare på skånska ostkusten söder om Åhus och ett dussintal BSOK:are är anmälda.

Det blir åter ett intressant OL-år och jag tror – eller inbillar mig – att vi går mot ytterligare ett framgångsrikt år. Många har varit i farten på försäsongen, dels i klubbens olika utbud, dels i när- eller klubbtävlingar på flera håll i landet.

Axel Elmblad har varit på landslagsläger och visat de rutinerade blå-gula stjärnorna att han tänker vara med och leka bland de stora gossarna. Han tog flera vinster på de tävlingar som ordnades och har även toppat en nattorientering hos Attunda OK.

Klubben har varit representerat på flera natt-cuper. Filip Trofast kom trea hos OK Linné, Oliwer Lundberg har vunnit två gånger i Göteborgs nattcup med stora deltagarsiffror. Linus Lundberg har varit sjua respektive trea. Vätterbygdens nattrace har besökts av Filip Broling, Hjalmar Folkestad, August Grahn och Magnus Trofast med lovande facit.

Vårt egna Nissadals natt-race regisserat av Mats Nylund har resulterat i att BSOK håller ställningen som bygdens starkaste. 12 januari sprangs racet från klubbstugan och då vann Maja Nylund, Svante Nilsson, Kenneth Waltersson och Linnea Skalberg. På andraplatser fanns Viktor Forsberg och Carina Svensson och tredjeplaceringar nådde Stina Nilsson, Henric Dolfén och Karl Fälth.

I Slättö segrade Maja och Svante igen och hade då sällskap av Tomas Nilsson och Carina. Astrid Nilsson och Håkan Svensson intog silverplatser medan Stina Nilsson och Leif Söderlind var på bronsplats.

Sist men inte minst måste klubbens och OK Stigens indoor-tävling i Gummifabriken nämnas. BSOK hade 17 deltagare och segrade gjorde Astrid Nilsson och Oskar Karlsson. Som tvåa hittades Maja Nylund och Stina Nilsson medan Svante Nilsson kom trea. Lägg till det tre fjärdeplaceringar.

Men, kommande helg inleds riktiga tävlandet hos Pan-Kristianstad med natt, medel- och långdistans. Dagtävlingarna har folk från hela landet så det blir stark konkurrens i de flesta klasserna. Därefter följer Hallandspremiären i Halmstad- och Laholmstrakten följt av tävlingar i Ullared och Falkenberg.

Noterar avslutningsvis att en pärm med mediaklipp från 2022 sammanställts och placerats i samlingsrummet i klubbstugan.

Vi var 139 personer som sprang minst en tävling förra året. Hur många blir vi i år?

/ Sölve Andersson