Axel i utvecklingslandslaget

  • 18 nov 2022

Tävlingsåret 2022 nalkas slutet, men aktiviteterna i klubben är inte dalande. Tvärtom och redan nu handlar mycket om nästa år.

Ett positivt besked inför 2023 är att Axel Elmblad nominerats i en av landslagstrupperna. Axel blir ju senior vid årsskiftet och det är det största steget man tar som orienterare. Visst är det skillnad på gå från H/D16 till H/D18 eller de yngre klasserna. 

Och, åt motsatt håll är det lite annorlunda. Att gå från H/D21 till H/D35 är detsamma som att oldboys/oldgirls-klasserna är ett faktum. Har ju själv ”haft nöjet” att byta klass ett antal gånger och varje gång man nått ny ålder som slutat med nolla eller femma har – i alla fall i tanken – varit att det ska satsas.

I år tog ju Thomas Albinsson klivet upp i H70 och vilket år han levererade. Nästa år kliver Håkan Svensson upp i H60. Han har ju dominerat H55 i år, så risken finns att hans konkurrenter i H60 blir utklassade både en och fler gånger.

Åter till Elmblad som nominerats i Utvecklingslandslaget tillsammans med åtta andra löpare. Bland dem Växjös Noel Braun, som faktiskt har ett år kvar i juniorklassen. Axel är just nu på läger med landslaget i Stockholm/Uppsala-trakten och beträffande hans hjärtflimmer är han under god kontroll.

I torsdags inleddes en av vinterns höjdpunkter. Mats Nylund drog i gång Nissadals natt-race ute i Torskinge där ju Mats framställt en ny karta, som passar utmärkt för natt-OL. Fyra av sex klasser toppades av BSOK:are, nämligen Svante Nilsson, Maja Nylund, Tomas Nilsson och Clara Samuelsson.

Klubbträningar pågår under vintern och ni hittar alla info här på hemsidan. Kul också att klubben ordnar Veckans bana. Glöm inte att notera att ni deltagit. Ju fler vi blir som deltar desto mer inspirerande blir det att hitta banläggare.

På söndag är det tävling i Örkelljunga och vi är ett gäng äldre entusiaster som är anmälda. Efter detta ”höstrusk” summeras statistiken i klubben. Så kolla hemsidan.