Astrid och Maja bäst i landet

• 18 okt 2022

BSOK har som alla vet seniorer och juniorer i Sverigeeliten, men också äldre utövare av absolut högsta riksklass. Och, underifrån finns talanger. Det underströks i Daladubbeln.

Den årliga tävlingen i Dalarna med stafett- och patrullöpning lockar gräddan av svensk ungdomselit. Kan alltså klassas som SM för de allra yngsta.

Klubben var representerat av sju ungdomar och de visade att BSOK:s återväxt är lysande. Speciellt Astrid Nilsson och Maja Nylund, vilka springer i D10-klassen.

Astrid sprang första sträckan i stafetten och kom bland 61 lag in som femma 54 sekunder efter ledande OK Ravinen. Maja Nylund tog över och gjorde som vanligt ett topplopp. Maja var snabbast av alla och hon var överlägsen. Eller 52 sekunder före Clara Ek, Ravinen. Maja var alltså hack i häl på Stockholmstösen, som höll undan med två sekunders marginal.

Kanske en lite ”sur” andraplacering, men Astrid och Maja laddade om till söndagens patrulltävling där lagets löpare springer tillsammans. För D10 tillämpas inte gemensam start för alla lagen utan det var lottad start med en minus mellanrum.

Det passade Astrid och Maja som ”fräste” runt banan perfekt och rätt och vann tävlingen. De var suveräna eller 1.11 före andra lag, som icke oväntat var Ravinen.

Plussar man ihop lagens tider under de två dagarna så var BSOK bäst!

På tal om ungdomar har vi inte summerat Pölder cup, som ju avslutades i Habo för ett par veckor sedan. Men, bättre sent än aldrig och BSOK noterades framför allt för två extra fina placeringar.

I lagtävlingen landade klubben på femte plats med 61 poäng, Jönköping var överlägset med 161, Växjö OK klar tvåa med 111, IKHP trea med 77 och Västervik fyra med 69. Bakom BSOK fanns Viljan 59, Eksjö 53 och Njudung 41.

Individuellt spurtade Hjalmar Folkestad till bronsplats i H16. Värda att nämnas är också Stina Nilsson, Astrid Grahn och Magdalena Mirzac 8, 11 resp. 16 i D12, August Grahn 12 i H16 och Salomon Bjuvensjö 13 i H12.