Åtta segrar senaste helgen

• 22 aug 2022

Gångna helgen handlade om nationellt tävlande och klubben var representerat på fyra tävlingar. Facit går inte att klaga på: 8 segrar, 3 andra- och 2 tredjeplaceringar.

Jönköpings OK hade dubbeltävlingar kring Tabergs motorbana, men BSOK var bara där en dag. Då med 29 startande varav dussinet var topp-5-placerade. Sex vinnare var ”grädde på moset” och vinnarna var Carina Svensson i D55, Mattias Gunnarsson i H45, Mathias Gylling i H35, Victor Hörnquist i H18, Maja Nylund i D10 och Isac Gunnarsson som toppade öppna banan Mycket lätt 2 km.

Ungdomarnas tätplaceringar gläder extra och kul att Victor är tillbaka på segervägen. Han vann ju vårens två första tävlingar i Halland. Hans uppåtgående formkurva lovar gott inför kommande mästerskap som inleds med natt-DM i Burseryd på fredag.

Makarna Albinsson sprang två tävlingar i Göteborgs O-meeting. Både Erén och Thomas vann sprinttävlingen. Thomas gjorde det med en (1) sekund.

Slutligen sprang ett av de senaste nyförvärven Lunds sprinttävling. Moa Skoog ska ju plugga i Lund och är på plats. Hon sprang i D21 och blev tvåa efter en elitsenior från Västervik.

På tal om nyförvärv gjorde både Fredrik Johansson och Karl Petersén debut i vinröda dressen i JOK:s tävling. De svarade för klart godkända premiärer i H21, men fick se Anton Gunnarsson, finfin sexa, och veteranen Håkan Svensson före sig.

Kommande helg är det alltså natt-DM på fredag som följs av lång-DM på söndag i OK Ålems regi. 13 löpare springer på ostkusten och redaktören tror det kan bli fyra–fem guld. I mörkret i Burseryd har vi 15 anmälda och där kan guldfacit också bli fyra–fem.