Bra GM-insatser av Hjalmar

  • 16 aug 2022

Efter en händelserik sommar med massor av flerdagars-tävlingar blev den gångna något av en vilohelg. Men, Hjalmar Folkestad var i farten och gjorde bra i från sig i Götalandsmästerskapen.

Mycket tävlande kräver också vila och sannolikt tog många BSOK:are ledigt den här helgen. Bara sju löpare vare i gång. Som redan nämnts sprang Hjalmar Folkestad GM och det gjorde också August Grahn.

Hjalmar visade hög jämnhet i H16 då han var 13:e på sprinten, sjua i långdistansen och så förde han upp Smålands lag 4 i stafetten. Hjalmar sprang sista sträckan, ut som tia, men i mål som femma.

Mullsjö och Falköping arrangerade dubbeltävlingar, men klubben vara bara representerad på söndagen av en kvintett. Märkligt nog intog dessa fem placeringarna, 1–2–3–4–5.

Segrade gjorde Thomas Albinsson, som ju är Sverigeetta i H70. Thomas var åter överlägsen och över tre minuter före tvåan då 19:e segern för året blev ett faktum.

Kenneth Waltersson blev tvåa i H65, bara tre sekunder efter vinnaren. I övrigt kom Kristina Johansson trea i D55, Erén Lång Albinsson fyra i D65 och Stefan Johansson femma i Svår 3 km.

På hemmaplan arrangerades nybörjarkurs för vuxna. Carina Svensson, Peter Thelin, Katarina Östberg, Victor Hörnquist samt Maria och Arne Andersson var ledare. 

Kursen var över tre dagar och på fredagen höll man till vid klubbstugan. Lördagens övningar var förlagda till södra Lanna och Ambo i Kulltorp och så avslutades det hela med träningstävling på en tävlingsbana från i våras i Fänestad.

Deltagarna kom från spridda håll som Anderstorp, Gnosjö, Värnamo och Halmstad (!).