Fyra totalsegrar i 5-dagars

• 1 aug 2022

Efter två år uppehåll kunde O-ringens 5-dagars genomföras i Uppland. För BSOK:s del blev det rekord i antal totalsegrar, fyra stycken.

Axel Elmblad och Håkan Svensson har vunnit tidigare. Håkan hade sju triumfer i bakfickan och Axel fyra. Nu vann de igen, Axel nästan en kvar före tvåan i H 20E och Håkan var drygt åtta minuter före andre man i H 55. Bara att beundra dessa stora vinnare.

De två andra segrarna kom genom två seniorer. Oliwer Lundberg, ny i klubben för året, gjorde ett charmant  5-dagars i H 21 Kort-1 via etapplaceringarna 1–12–2–1–2. Han skrev segermarginalen till 1.56. Vinnare blev också Filip Trofast som sprang Svår 7,5. Att värdera konkurrensen i den klassen är svårt, men han hade en duktig finländare som matchade hårt. Men, Filip gjorde fem stabila och starka etapper och vann till slut med 3.45. Filips etappfacit var: 3–1–2–1–2.

Lägg till dessa segrar en prydlig andraplacering för Maja Nylund i D 10. Här gällde inte jaktstart sista dagen. Maja ledde efter fyra etapper med sju sekunder, men petades ned till silverplatsen, 22 sekunder efter en Ravinen-tös.

Axel och Håkan var outstanding i sina klasser och vann fyra av de fem etapperna. Men, det är inte klubbrekord. Carina Svensson, som tvingades bryta årets upplaga på grund av sjukdom, vann 2009 alla fem etapperna i D 40 och i sammandraget var hon var 13.38 före tvåan.

GUNNEL – VILKEN KÄMPE

Totalt deltog 58 BSOK:are i årets upplaga. 29 fullföljde alla fem etapperna, inkluderat två i inskolning, Ottilia Albinsson och Edith Nilsson.

En kvintett fullföljde fyra etapper, fyra löpare tog sig runt i tre etapper, åtta gjorde det i två och åtta nöjde sig med en etapp. Dessutom hade klubben fyra löpare som sprang 3-dagars och bäst lyckades Astrid Grahn med fjärde plats.

Utöver de fem klubben hade på pallen var det en trio som landade på sjundeplaceringar. Det var Ina Skalberg i D 55 Kort, Tuva Nylund i Svår 2,5 och Micael Elmblad i H 55 Motion.

Emil Auselius sprang i högsta klassen, H 21 Elit. Hade det tufft inledningsvis, men avslutade bra med att bli tia på slutetappen

Linnea Skalberg hade etapplaceringar mellan 25 och 76 och det är mer än godkänt med tanke på att 186–196 löpare sprang i D 21.

Oliwer Lundberg vann ju H 21 Kort-1 och i samma klass sprang lillebror Linus som blev 13:e och hade 100-talet löpare efter sig dagligen.

Sist men inte minst måste Gunnel Börjesson nämnas. Hon deltog i D 55 Kort, som inte handlade om några enkla banor. Om ett kämpa-pris ska delas ut ska Gunnel otvivelaktigt ha det.