Alla i familjen totalsegrare

  • 10 jul 2022

Carina Svensson och Mats Nylund och dottern Maja utförde en prestation utöver det vanliga i Sörlandsgaloppen. Tillsammans vann de elva av tolv etapper och alla tre blev totalsegrare.

Sannolikt har ingen annan familj inom BSOK presterat det Torskingefamiljen gjorde i Norge under veckoslutet. Måhända var konkurrensen inte den vassaste, men det ska de inte be om ursäkt för. I stället vara stolta över det facit de presterat. Carina och Mats vann alla etapperna i sina 55-klasser. Maja i D9-10 kom tvåa första dagen, men växlade sedan in på föräldrarnas segerspår.

Nja, en plats i det svenska EM-laget är nog inte trolig för Emil Auselius. Lördagens sjundeplacering i medeldistans tände hopp, men lika bra gick det inte i söndagens lång-ol. Emil fick nöja sig med 20:e plats bland 35 kandidater.

Kanske finns det en liten chans att han får springa student-VM. Återstår att se.

I Portugal finns Axel Elmblad och i morgon inleds junior-VM med sprint. 159 grabbar är anmälda och Elmblad startar lokal tid 10.01 och gör det mitt i startfältet. Förra året tog Axel brons i denna gren. Får han ta emot en ny medalj?

Vi kan bara säga: Lycka till!

Sprint inledde veteran-VM i Italien med kval i dag och final i morgon. Erén och Thomas Albinsson är på plats, men de avstår sprinten för att lägga energi på medel- och långdistans. Även de har bred konkurrens eftersom det är fri anmälan till V-VM. 

Och, de får samma budskap som Axel: Lycka till!