1–1–1 och totalt 1–1–1

  • 8 jul 2022

Torskingefamiljen Svensson Nylund är i Norge och visar hur man orienterar. De formligen mosar sina norska konkurrenter och andra etappen resulterade i enbart ettor.

Det är ju klassiska Sörlandsgaloppen som Carina, Mats och Maja är och springer och de håller till i skogarna söder om Drammen.

Första dagen blev det två etappsegrar för Carina och Mats, medan Maja fick ”smisk” av en norska. Resultaten för de yngsta redovisas enbart med tider och inga placeringar och det finns ingen sammanlagd tävling.

– Maja räknar ändå placeringar, avslöjar Carina.

Visst ska hon göra det. Och, så gör vi även här på hemsidan. Maja slog i dag den norska som vann i går, och totalt är det nu jämnt. Maja leder, men bara med sju sekunders marginal.

Tryggare ledningar har Carina och Mats, som vann även andra etappen. Carina är över tio minuter före tvåan och Mats över nio.

– Ändå har vi inte sprungit helt perfekt.

Men, desto fortare!

Det var enda aktiva rapporten för dagen. Under helgen händer mer. Emil Auselius springer EM-tester i Aneby, makarna Albinsson inleder veteran-VM i Italien med sprint, kval och finaler och Axel Elmblad vässar formen i Portugal där JVM inleds på måndag med sprint.