Två vinnare i Italien

  • 7 jul 2022

Det blev inte helt sensationellt två klassvinster i Italiens 5-dagars. Håkan Svensson krossade alla i M55 och Thomas Albinsson blev också totalsegrare efter två etappvinster på slutet.

Såväl Svensson som Albinsson åkte förmodligen inte till Italien för att vända hem som tvåor. Håkan gav direkt indikation på sitt deltagande då han vann inledande etappen. Att andra etappen åskade bort störde inte den rutinerade Svensson. Nä då, han fortsatte att rada upp segrar.

Vid flerdagars-tävlingar i Sverige är den totala ställningen viktigast och för följare mest intressant. Det tycks italienarna skita i. Inte en enda gång under veckan gick det att hitta några listor hur det låg tlll sammanlagt. 

Thomas Albinsson började med två bronsplatser, men vann sedan sin tredje start och övertog då också totalledningen. Och, den släppte Thomas inte och för säkerhets skull vann han också sista dagen.

Klubbens tre damer kämpade bra. Ina Skalberg var femma som bäst, och ofta bland de tio bästa. Erén Lång Albinsson hade det tuffare i sin klass och det hade också Linnea Skalberg i W Elite. Starkt gjort av Linnea att kämpa runt de tuffa banorna. Det ska betala sig framöver.

Samtidigt som det tog slut i Italien började Sörlandsgaloppen i Norge. Där finns familjen Svensson Nylund. Såväl Carina som Mats vann 55-klasserna medan Maja hade näst bäst tid i D9–10.

Fortsättning följer.