Vi hälsar Moa välkommen

  • 30 jun 2022

– Det ska bli superkul att få vara en i BSOK, som jag hört mycket gott om av mina kompisar på Sandagymnasiet, säger Moa Skoog, som därmed är nyförvärv nummer åtta den här säsongen.

Sandagymnasiet har blivit en riktig plantskola för BSOK. Och, nog har Anton Gunnarsson viss del i det. Han var – tror jag – ensam BSOK:are då han började på skolan. Men, inför 2021 bestämde sig Stina Andersson, Anderstorp, att tävla för BSOK. Sedan kom Gustav Ohlin från OK Tranan och Clara Samuelsson, Vivill. Då höstsäsongen var slut kom Victor Hörnquist från AOK följd av Maja Inghammar från Hestra IF (och Sanda), Hjalmar Folkestad, AOK och bröderna Linus och Oliwer Lundberg från OK Bävern. Men, fem nyförvärv har inom några veckor blivit åtta då en trio är klara springa för vin-rött 1 juli. Det är hemvändande Fredrik Johansson från Växjö, Nicolina Moberg, OK Tyr (och Sanda) och så Maja Skoog, som representerat IF Hagen i Skövde. 

Maja Skoog tävlar i D20, men fyller 19 först i slutet av året. Hon tog studenten i Jönköping i somras och jobbar nu hemma i Skövde på Coop-charken.

• Har du orienterat länge?

– Jag började när jag var tio år på en nybörjarkurs, men skiljer mig från många då jag är den enda i familjen som orienterar.

• Har du alltid tävlat för IF Hagen?

– Nej, jag var med i FAIK (Falköpings AIK) ett par år för att få springa stafetter.

• Men, nu ska du vara med i BSOK, varför?

– För att jag under Sanda-tiden lärt känna flera i BSOK-gänget. Har hört mycket gott om klubben och har ju redan flera av mina träningskompisar där.

• Men, utanför orienteringen ska du plugga vidare. Var och vad?

– Det blir fem år i Lund där jag ska plugga till civilingenjör inom samhällsbyggnad.

• Hur blir din satsning på orienteringen?

– Främst för att utvecklas och ha kul och att springa stafetter är det roligaste.

• Ser att du inte tävlat så mycket det senaste året:

– Har varit skadat i ett år, men är på rätt väg.

• När gör du debut för BSOK?

– Det blir vid tävlingar i Tiveden i juli.

• Vad är dina främsta meriter?

– Det är nog SM -21 då jag gick till A-final i både lång och medel (blev 37 och 27, red:s anm.) och roligt var när jag var med i FAIK och vann U10-mila.

Moa gjorde också bra USM-insatser i D16. Då kom hon 13 och 18 i stora startfält. Och, potential att utvecklas finns och intressant är att klubben har sex damjuniorer, alltså två lag i både DM och SM(?).

Och, jag avslutar som vanligt: Välkommen i gänget, Moa.