Riktigt duktiga ungdomar

  • 22 maj 2022

Tredje helgens tävlingsmeny i maj hade det mesta. Mest glädjande var nog våra yngsta talangers prestationer i stafetten Lämmeltåget.

Så, vi inleder helgresumén på Höglandet där Nässjö OK än en gång arrangerade U-stafetten Lämmeltåget. BSOK var där med tre lag med totalt tio ungdomar. Och, de visade härliga takter då lagen i B-klassen kom tvåa och sexa bland 16 lag och i C-klassen bland 17 lag kom BSOK femma.

I laget som kom tvåa sprang Salomon Bjuvensjö, Maja Nylund och Stina Nilsson och i laget på sjätte plats kutade Svante Nilsson, Astrid Nilsson och Astrid Grahn. Gänget i C som blev femma bestod av Alexander Carrigan, Edith Nilsson/Tess Carrigan och Isac Gunnarsson.

Västergötland hade sitt sprint-DM i Gällstad. På plats var Thomas Albinsson – landets piggaste 70-åring – och tog sin nionde seger för året. Han var 1.10 före närmaste man. Bra fart i benen hade också Hjalmar Folkestad, som kom fyra i H16.

Sist men inte minst sprangs det JVM-tester i Västervik. Sex BSOK-juniorer deltog i medeldistans på lördagen och då kom Axel Elmblad tvåa. Han var på väg mot seger, men i jakten att springa ifrån en hänglöpare blev det bom på sista kontrollen. Axel, som avstod söndagens långdistans, kan nog känna sig ganska säker på en plats i JVM-truppen.

Anton G och Victor H gjorde klart godkända lopp båda dagarna. Filip B, Stina A och Maja I var placerade i mitten i medeldistansen, vilket också noteras på pluskontot.