Duktiga ledare är viktigt

  • 9 maj 2022

När ett lag lyckas är det i första hand de aktiva som bidragit. Men, det är också viktigt att ha bra tränare/ledare. Det har BSOK.

Under 10-milahelgen i Ånnaboda stöttades de aktiva av ett rutinerat, inspirerat och kunnigt ledarteam. Elitledare för JOYS är Peter Thelin, Håkan Svensson och Magnus Trofast. De hade i helgen hjälp av Mattias Gunnarsson, Sofia Skörde, Patrik Andersson och Carina Svensson, vilka ofta finns till hands för diverse uppdrag.

Carina, landets etta i D55, har många järn i elden och tycks hinna med hur mycket som helst. Hon skulle egentligen varit på 10-mila som löpare i damernas andralag. Men, blev förkyld och springer inte om hon inte är frisk.

– Carina gjorde ett stort jobb med uppbyggnaden i Ånnaboda, avslöjar Peter Thelin.

• Vad handlade det om?

– Vi kom upp sent i fredags kväll, men på lördagsmorgonen byggde vi ett mattält och ett annat tält för servering plus ett s.k. militärtält. Allt blev perfekt och vi hade också fått bästa platsen av arrangörerna, berättar Carina.

Sofia hade hand om maten och vad som hörts var det ingen brist på sådant.

– Verkligen inte, hon hade exempelvis med sig en hel hink med kokta makaroner, berättar Thelin.

Carina hann också med att vara reporter då hon lade ut bilder och texter på Instagram och Facebook.

VILL BJUDA TILLBAKA 

Låt mig fortsätta med Peter, som varit aktiv i både Vivill och Gisle. Han kom till BSOK 1998, men återvände till Gisle 2000. Några år senare var han tillbaka i vin-rött. Var en stabil och säker löpare, en viktig kugge i framför allt budkavlar. Och, trots att han på grund av skada inte kunnat vara med i ”rampljuset” har han funnits i bakgrunden och gjort ett beundransvärt jobb med klubbens  elitlöpare.

Inte minst i Ånnaboda var Peter coachen som alltid fanns där.

• Blev det någon sömn under vistelsen i Ånnaboda?

– Nej, jag var vaken i 30 timmar. Var på plats kl 6 på lördagsmorgonen  och stannade till vid 12-tiden i går på hemvägen i Karlsborg för ett par timmars sömn.

• Och, du hade kontakt med alla löpare?

– Ja, både i förläggning och vid växlingsfållan. Såg att jag traskat 32 000 steg.

• Hur hjälpte du löparna?

– Det är viktigt att löparna har trygghet och att det finns någon som kan hjälpa om det strular, exempelvis med pannlampa, dricka, tejp och annat.

• Vad är det som driver dig till detta?

– I botten är det att betala tillbaka vad man själv fått hjälp med. Tycker det är viktigt att bjuda tillbaka, ex. att vara tävlingsledare, lägga banor och till slut ha ett 0-saldo, säger Peter, men tillägger:

– De flesta är duktiga att klara sig själva, men jag önskar att jag kunde följa upp våra nya som Stina, Maja med flera lite mer.

Otvivelaktigt har BSOK duktiga ledare. Bästa bevisen är ju alla framgångar klubben når.