Broling tillbaka på banan

• 1 maj 2022

Sedan många BSOK:are tävlat sista dagen i april var det färre första dagen i maj. Men, de som var i farten ordnade ändå fyra nya triumfer.

Det blev totalt fyra vinster på fyra olika arrangemang. Två av segrarna kom i FK Finns tävling i Ljungby där klubben hade tio löpare, en junior och övriga +35. Vann gjorde Anton Gunnarsson och Björn Andersson. Anton hade tagit klivet upp i H21 och vann extra skönt i och med att tvåan var tre sekunder bakom. Björn däremot krossade sina konkurrenter i H55 då han var över fyra minuter före andre man.

Håkan Svensson trivdes förra året hos OK Orinto och återvände då Bollebygdsklubben i dag hade tävling. Han tog då sin femte vinst i vår. Nytt bra lopp noteras för Maja Inghammar som var femma  D18.

Den kanske mest glädjande insatsen sågs i Anneberg. Där gjorde Filip Broling comeback efter långdragen skada. Han sprang en öppen bana, Svår 3. Och, imponerade då han bland 31 startande hade en segermarginal på hela 6.30. Svår 7 kutade Axel Elmblad och blev tvåa, slagen med 32 sekunder.

Till sist noteras att för första gången i år var BSOK representerat på MTBO. Det var i Tranemo där Svenska cupen hade deltävling. Ina Skalberg försvarade de lila färgerna fint med tredjeplacering i D55.