Hjalmar tog SSM-brons

• 25 apr 2022

Förutom natt-SM och Swedish league var klubben representerad på ”vanliga” tävlingar också. SSM i Örkelljunga gav klubben ett brons och i Hok hade BSOK åtta segrare.

SM-guld i natt-SM genom Axel Elmblad som följde upp det med andraplacering i Swedish league och där Anton Gunnarsson blev sexa var godbitarna på elitnivå.

Men, klubben har också en härlig bredd och i Hok där SFK och VSOK arrangerade var BSOK näst största klubb med 28 löpare. Åtta av dessa stod som vinnare och det var Astrid Nilsson, Stina Albinsson, Ina Skalberg, Tomas Nilsson, Emil Ericsson, Kenneth Waltersson, Håkan Svensson och Thomas Albinsson. Stina och Emil var ensamma i 35-klasserna, men ingen vågade ju utmana dem.

I Hok blev det vidare en andra-, två tredje-, en fjärde- och tre femteplaceringar.

Sydsvenska mästerskapet sprangs i Örkelljunga där nyförvärvet Hjalmar Folkestad och August Grahn representerade klubben. SSM är ju numera enbart ett mästerskap för 14-, 15- och 16-åringar och våra löpare sprang i äldsta gruppen.

Hjalmar gjorde det riktigt bra och knep bronset. Han följde upp det  dagen efter med att bli trea på stafettens slutsträcka och bokförde därmed Smålands lag 4 på sjätte plats. August fick inte plats i något lag utan fick springa ”Andra chansen” och blev då tvåa.

Parallellt med SL i Zinkgruvan sprangs också nationell tävling. Och i den blev det en seger då Carina Svensson spöade konkurrenterna i D55 med besked eller nästa sex minuter.