Axel tvåa och Anton sexa

• 24 apr 2022

H20-duon Axel Elmblad och Anton Gunnarsson gladde mest då Swedish League fortsatte i Zinkgruvan. Axel blev tvåa och Anton sexa bland 73 deltagare.

SL-tävling innebär tuffast möjliga motstånd och terrängen i gränstrakterna Östergötland och Närke är inte att leka med. Där är det kuperat, upp och ner, ner och upp, mycket branter (stup), steniga områden med lite grönt och gult här och var.

Det bjöds förhållanden som krävde intensiv orientering med noggrannhet. Flera av BSOK-löparna klarade uppgiften bra.

Axel Elmblad är på rätt väg vilket SM-guldet i fredags natt självklart indikerade. Nu blev det andraplats i Zinkgruvan, slagen av ett år yngre Växjölöparen Noel Braun. Axel var med från början och parkerade som 1–2–2–1–1–2 innan han ”störtdök” till 6:e plats. Men, han var tillbaka på rätt spår direkt och låg resten av medelbanan som tvåa.

Jättekul att Anton Gunnarsson ånyo gjorde ett topplopp. Dock inledde Anton inte som Axel. Utan tappade en halv minut på första, en på andra, en halv eller mer på tredje. Så långt var Gunnarsson på 45:e plats. Sakta men säkert jobbade han sig uppåt i listan och sjätteplats är ett riktigt glädjande besked.

Ett av sina bästa lopp gjorde också Stina Andersson i D18. Hon inledde på 47:e plats, kämpade på, klättrade och var vid nionde kontrollen av fjorton på 23:e plats. Låg sedan 15:e, men tappade ett par placeringar på de sista skärmarna. 17:e plats bland 78 är mer än bra. Hon var 6.39 efter ettan och fyra minuter från  pallen.

Däremot hade seniorerna det tufft. Det blev 44:e plats för Filip Trofast och 45:e för Emil Auselius och det skilde mellan dem fem sekunder. Vi noterar också att Johan Runesson, som nationellt representerar Tampereen Pyrintö blev 15:e man. Positivt framsteg för Johan.

I övrigt noteras att Linus Lundberg inte fick plats i högsta klassen, men att han blev 23:a i M21-2 bland 69 lite över fyra minuter efter vinnaren. Så, bra sprunget av Linus.

Tuva Nylund landade som 34 och Victor Hörnquist som 61, men det kommer fler SL-tävlingar.

Det har också sprungits på fler håll, men det summeras under måndagen. Den rapporten innehåller en mängd segrar, så hav tålamod.