Axel mästare – Emil sjua

  • 23 apr 2022

Sex guld delades ut efter natt-SM och de fördelades på sex klubbar. Och, en av klubbarna var – än en gång – Bredaryds SOK. Grattis Axel Elmblad, du är makalöst bra!

Sju BSOK:are stod på startlinjen i natt-SM som sprangs i tuff terräng kring Godegård i Östergötland. Det var terräng och banor som innehöll allt. För merparten av oss ”vanliga Svenssons” var det skitsvårt och vi kan bara imponeras av vad våra klubbkamrater presterar.

Visst hade vi stora förhoppningar på Axel Elmblad. Han springer sitt sista år som junior, är etta i klassen i landet och springer han rätt vinner han ofta. Inför nattens äventyr var det extra spännande. Axel har ju haft corona, har inte känt sig bra och avstod stafetterna under påsken. Det var klokt.

Orken var bättre i östgötaskogen, men det blev några missar, men seger ändå med råge. Axel skrev segermarginalen till hela 4.32. Han var därmed nattens mest överlägsne vinnare. Visst är han fantastisk.

Guldet var hans sjunde i SM-sammanhang. Här alla SM-titlarna:

2017 H15, USM-sprint

2019 H18, medeldistans

2019 H17–20, stafett med Emil Auselius och Filip Trofast

2020 H18, medeldistans

2020 H18, långdistans

2021 H20, medeldistans

2022 H20, natt

Bravo, Emil

Emil Auselius är tillsammans med Axel klubbens främsta SM-löpare. Emil har fyra guld, är nu senior och då är det väsentligt tuffare och bredare konkurrens. 122 löpare startade i Godegård. 

Emil har i vår visat framtassarna och gjorde det igen. Landade på sjunde plats, 4.02 efter Simon Imark, Tullinge, som vann klart. Emil var bara 1.11 från bronspengen. Bra jobbat!

Vi hade också Linus Lundberg, Filip Trofast och Johan Runesson i H21-klassen. De hade det tuffare. Linus blev 85:a medan Filip och Johan tvingades bryta. Filip slog i ett knä och Johan hade magproblem.

Men,  vi hade också två juniorer som skötte sig med glans. Victor Hörnquist blev 13:e i H18 med 118 startande. Han har ett delmål, att bli bland de tio bästa i SM eller Swedish League. Han närmar sig det målet, var bara 27 sekunder efter tionde man.

Tuva Nylund sprang också bra. Blev 17 bland 67, mindre än tio minuter efter ettan.

Slutligen konstateras att intresset för våra aktiva är stort eller ökar. Klubbens störste supporter har vi nog i Stockholm. Han är just nu i Spanien, men natt-SM missade han inte. Han följde tävlingarna ända ”in i kaklet”. Vem är han? Jo, han var landslagsman 1972–1976.