Oktett springer natt-SM

  • 22 apr 2022

Det är dags för årets första SM-tävling. I östgötska Godegård har vi åtta löpare som står redo för natt-SM. För två av dem är det säsongsdebut i vinröda dressen.

De åtta som ska springa är:

H21 (12,2 km): Emil Auselius, Linus Lundberg, Johan Runesson, Filip Trofast.

H20 (8,4 km): Axel Elmblad.

D18 (5,3 km: Tuva Nylund.

H18 (6,6 km): Filip Broling, Victor Hörnquist.

Vad kan vi då förvänta oss av fredagsnattens äventyr? Svar är svårt att sia. Axel Elmblad är på pappret största hoppet. Han var tvåa förra året i H20 och vill naturligtvis avsluta juniorkarriären med ett guld även med pannlampa. Men, Axel har inte varit ”hundra” sedan han drabbades av covid. Han stod över förra helgens stafetter. 

Emil Auselius är den ende i gänget som vunnit natt-SM. Det var 2018 då han tog hem H18. Är pålitlig på natten, men är nu i H21 och konkurrensen är både skarp och bred.

Duon som gör årsdebut är Filip Broling och Johan Runesson. Vi kan bara hålla tummarna och det gör vi förstås också för Linus, Filip, Tuva och Victor.

Kan vi få ett par topp-10-placeringar av oktetten så är det bra. Linus är först ut kl 21.53 medan Emil är sist ut 23.34. Han och några ytterligare kommer att SM-tävla både fredag och lördag (!).

Natt-SM ingår också i Swedish league där årets fjärde deltävling avgörs på söndag i Zinkgruvan. Utöver nattlöparna tillkommer Stina Andersson, Anton Gunnarsson och Oliwer Lundberg på elitsidan plus några i de vanliga klasserna.