Ny stark stafettinsats

  • 18 apr 2022

Deltagande i Stigtomtakavlen och Kolmårdskavlen kan summeras ungefär som att frågetecken rätats ut i utropstecken. Speciellt herrarna visade hög kvalité, eller etablerade sig i svensk kavleelit.

Slutfacit för herrarna blev:

Stigtomtakavlen, 6-manna: Placering: 12 av 87 lag. Tid efter segrarna: 16.36.

Kolmårdskavlen, 4-manna: Placering: 14 av 109 lag. Tid efter segrarna: 16.16.

Placeringarna är mer än bra. Lagen som är före är Sveriges bästa och bakom BSOK finns ett antal rutinerade och vassa klubbar. Alltså erövrades flera förnämliga skalper. Tiden efter vinnarlagen är klart acceptabel. Det är bara tre-fyra minuter i snitt/löpare.

Glöm inte att den bäste inte var med. Axel Elmblad har nog inte återhämtat sig helt efter Corona och var i samråd med elitledarna förståndig att stanna hemma och vila. Oliwer Lundberg, som övertygat individuellt, blev sjuk (feber) efter Stigtomtakavlen.

I stället har våra yngre framtidslöpare fått ersätta och Linus Lundberg, 21, Anton Gunnarsson, 20 och Victor Hörnquist, 17, gjorde det riktigt bra.

Oliwer gjorde en charmant förstasträcka i Stigtomta, Emil Auselius suverän i båda stafetterna, Filip Trofast på klar frammarsch och Henrik Andersson är också på gång.

Tjejerna tar lärdom

I båda stafetterna har klubben också haft ett damlag. Trion Stina Andersson, Maja Inghammar och Clara Samuelsson sprang i Stigtomta. Alla tre är nya i klubben sedan ifjol eller i år och har i sina tidigare klubbar inte sprungit stafetter av den här digniteten. De gjorde det med bravur och landade på en mittenplaceringar.

Stina och Maja sprang också i Kolmården, då med Moa Hansson och Amanda Leo på sträckorna ett och fyra. Det blev 35:e plats bland 56. Moa tappade minst tid av alla, men tappade tid på förstasträckans andra halva. Det innebar att övriga tre, mer eller mindre, fick göra sina egna lopp.

Kort och gott: Tjejerna gjorde vad man kan begära och har sannolikt fått en hel del lärdom. Det kommer på sikt att ge resultat. 

Våra elitledare har så här långt gjort ett bra jobb och har angenäma problem att lösa inför Tiomila då vi hoppas alla är friska och fräscha.