Tufft för eliten i Blekinge

  • 11 apr 2022

Samtidigt som BSOK arrangerade tävlingar var sju av klubbens elitlöpare på Swedish League i västra Blekinge. Där bjöds tuffa banor och terräng men Axel Elmblad klarade sig bäst.

Ryssberget har i alla tider haft respekt med sig då det är kuperat, stenigt och även innehåller andra svårforcerade hinder. Lägg till det banlängder som får oss vanliga att bli trötta bara av att se stråken på karta.

Hur gick det då för våra elitlöpare?

• Emil Auselius, H21E: Hade ”förärats” med tidiga starter i båda loppen vilket sällan är fördelaktigt. Han gjorde två godkända lopp och landade på placeringarna 20 och 32 och var 6 resp. 14 minuter efter vinnande Gustav Bergman.

• Filip Trofast, H21E: Ligger efter med träningen på grund av sjukdom och har inte tempot än. Kom 53 på medel, tio minuter efter. Fick därmed inte plats i E1 på söndagen utan fick springa E2 där han kom femma, vilket var bra.

• Axel Elmblad, H20E: Har alltid stora förväntningar på sig, men har haft corona och saknar rätta trycket i löpningen. Gjorde ett par större bommar första dagen, men blev ändå femma. Mindre missar på lången, blev trea slagen med 28 sekunder. Axel är definitivt på gång.

• Anton Gunnarsson, H20E: Gjorde tävlingsdebut med bravur. Kom sjua på medel bara 21 sekunder bakom Axel. Lite tuffare på lången, var nio minuter efter, men 22:a bland 64. Anton är också på rätt väg.

• Victor Hörnquist, H18E: Debut i hetluften och klart godkänt då han aldrig tidigare sprungit i så hård konkurrens. Bland 85–90 deltagare landade han som 20 och 34, fem resp. tio minuter efter vinnaren, Lärorik helg för Victor.

• Stina Andersson, D18E: Hade konkurrens av drygt 80 tjejer och blev 28 resp. 37. Det är helt okej. Lär sig hela tiden och har stora möjligheter att klättra.

• Maja Inghammar, D18E: Debuterade i sådana här tuffa tävlingar och fick inte plats i E1 första dagen. Tackade med att bli delad tvåa i E2 och det var riktigt bra. Fick därmed en biljett till söndagens E1-klass som blev en tuff resa, men kämpade sig runt. En nyttig lektion.

Nästa SL-tävling är natt-SM 22 april i Östergötland.