Lyckade tävlingar i Fänestad

  • 11 apr 2022

Även det här året bjöd BSOK på dubbeltävlingar. Denna gång i sagolika Norrskogen, några stenkast norr om Fänestad i gamla Forsheda socken. Och, det blev två arrangemang som gav positiva betyg.

– Ja, verkligen. Hela klubben kan sträcka på sig. Vi har fått många berömmande ord för terräng, karta, banläggning och övrigt runt tävlingen, summerar Håkan Svensson, alltid en ”spindel” i BSOK:s tävlingar.

Man kan väl nästan påstå att våra arrangemang är något av ett självspelande piano. År efter år har Stefan Svensson och hans inarbetade gäng hand om start, Ina och Åsa sköter snacket från speakervagnen, Mikael Severinsson ser till att det finns ljud, Arne och ”KW” transporterar grejer och  bygger för att nämna några exempel. Kort och gott: Alla kan sina roller och sköter det perfekt.

Tyvärr fanns konkurrens av andra arrangemang. Inte minst Swedish League i Jämshög, dubbeltävlingar i Ljungbyhedstrakten samt tävlingar i Östergötland, Västergötland och Göteborg. Men, vi hade på lördagens medeldistans 299 anmälda varav 278 startade och på söndagens långdistans var siffrorna 394 respektive 370.

Eftersom det var ett nytt område fick även klubbens ungdomar och nya motionärer vara med. Därmed var BSOK en av de största klubbarna med 19 resp. 22 deltagare. Kenneth Waltersson och Håkan Svensson var tävlingsledare var sin dag medan Emil Auselius och Filip Trofast var banläggare.

– Markägarna Linda och Anders Gustafsson var riktigt belåtna och välkomnade oss tillbaka nästa år, berättar Håkan.

Bättre betyg går inte att få!