Välkommen till Norrskogen

  • 8 apr 2022

Lördag och söndag är det BSOK:s tur att arrangera tävlingar. Det blir först medeldistans och sedan långdistans med samma arena och skogen vi använder är Norrskogen i norra Fänestad.

Många arrangörer har fått låga deltagarsiffror och dessvärre är vi inget undantag. Senaste söndagen arrangerade Anderstorp med 144 löpare, men så illa är det inte för oss. I morgon har vi 246 anmälda och på söndag 310.

Varför är svårt att säga fingret på, men den här helgen är den främsta förklaringen stark konkurrens. Såväl lördag som söndag springs det Swedish League i västra Blekinge med runt tusen deltagare per dag. OK Kompassen i mellersta Skåne har liksom vi dubbeltävlingar, Göteborg har två tävlingar, Östergötland en i morgon och Västergötland en på söndag.

Man kan nog säga att hade v sluppit konkurrens av SL-tävlingarna hade vi nog haft betydligt fler anmälda. Det ju Håkan Svensson som ritat kartan och det är Emil Auselius (lördag) och Filip Trofast (söndag) som lagt banorna. Alla tre är välkända i OL-Sverige.

För att nämna lite är IKHP största klubb i morgon med 31 anmälda följt av AOK 21 och Jönköpings OK 17. Totalt är 52 klubbar representerade och vi har en klubb från Norge, två från Danmark och sex från Stockholmsregionen. På söndag har vi besök av 58 klubbar och då har Jönköping största truppen med 40 löpare följt av IKHP 32 och Växjö OK 22. Mest långväga gäster är från OK Renen i Luleå.

BSOK har också deltagare som springer. Det är idel ungdomar och de är 11 i morgon och 15 på söndag. Annars är många av våra medlemmar sysselsatta som funktionärer.

– De som inte har något uppdrag är också välkomna och kan ställa upp på öppen bana. Terrängen är snöfri och ingen nederbörd är på gång enligt SMHI, meddelar Håkan Svensson, som är tävlingsledare på söndag medan Kenneth Waltersson håller i rodret under lördagen.